Startsein voor bouw jeugdhuis Othene

Vorige week donderdag werd het startsein gegeven voor de bouw van het jeugdhuis voor Zeeuwse Gronden aan de Kempenaarswerf in Othene. Gino van Driessche van AM Zeeland, Ralph van Dijk van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, Helga van Laak van Zeeuwse Gronden en wethouder Sonja Suij sloegen de eerste palen de grond in.

In het jeugdhuis wordt een veilig thuis geboden aan 14 kwetsbare jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Ze wonen daar tijdelijk, omdat voor hen het wonen in het eigen gezin even niet goed verloopt. In het jeugdhuis krijgen zij de tijd en de begeleiding die nodig is om het vertrouwen met het thuisfront te herstellen en om zich verder te ontwikkelen. Hun ouders worden hier actief bij betrokken. Ouder en kind leren samen hoe ze het anders kunnen doen. De bedoeling is dat ze na het behandeltraject weer terug thuis gaan wonen.

Dichtbij huis
Wethouder (Jeugd) Sonja Suij: “Ik ben erg blij met de komst van deze voorziening voor kwetsbare jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Je wilt als gemeente dat kwetsbare jongeren zo dicht mogelijk bij huis de hulp krijgen die ze nodig hebben. Fijn dat er naast een jeugdhuis in Hulst (voor jongeren van 15 tot en met 23 jaar) nu ook in Terneuzen een voorziening is. Een mooie aanvulling op het aanbod in Zeeuws-Vlaanderen.”

Het jeugdhuis wordt naar verwachting begin 2023 in gebruik genomen.

_36A9353 start bouw jeugdhuis