Juli, augustus, september

 • Afspraak maken herhaalprik tegen corona

  21 september 2022

  Wie een uitnodiging heeft ontvangen voor een herhaalprik tegen corona kan op alle priklocaties in Zeeland terecht, na het maken van een afspraak.

 • Hoe gaat het met u? GGD Zeeland doet onderzoek.

  21 september 2022

  De coronacrisis heeft ieders leven beïnvloed. GGD Zeeland brengt daarom de gevolgen van de coronaperiode op de gezondheid,leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in kaart. Doet u mee?

 • Opening speeltuin Sas van Gent verplaatst naar 23 september

  15 september 2022

  De feestelijke opening van de nieuwe speeltuin aan de Baljuwstraat in Sas van Gent vindt een week later plaats. Dit vanwege het slechte weer dat we morgen, vrijdag 16 september, verwachten.

 • Steunpunt Belastingdienst Terneuzen vaker en langer op afspraak open

  14 september 2022

  Wilt u hulp bij het regelen van uw belastingzaken of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij het steunpunt Belastingdienst. Het steunpunt heeft zich vorig jaar gevestigd in het stadhuis van Terneuzen (Stadhuisplein 1) en is er voor inwoners van Terneuzen en omgeving. Sinds kort zijn de openingstijden verruimd: van maandag tot en met donderdag kunt u er van 08.30 tot 16.30 uur op afspraak terecht.

 • Kermis start aanstaande vrijdag!

  13 september 2022

  Je hebt het inmiddels vast al gezien of gehoord: vrijdag 16 september start de kermis in Terneuzen! De attracties staan dit jaar weer op de Markt en op het Stadhuisplein.

 • 55-plus en aan uw conditie werken? Doe mee met ‘Elke stap telt’!

  13 september 2022

  In tien weken tijd uw conditie verbeteren? Dat kan! Het wandelprogramma ‘Elke stap telt’ gaat binnenkort van start. Het programma is bedoeld voor 55-plussers die op hun eigen niveau aan hun conditie willen werken én het gezellig vinden om dit deels in groepsverband te doen.

 • Publieksbalie op 30 september gesloten om 15.30 uur

  28 september 2022

  Vanwege het afscheid van onze gemeentesecretaris en algemeen directeur, Jan Princen, sluit de publieksbalie in Terneuzen op vrijdag 30 september om 15.30 uur. Zo kan elke medewerker van onze organisatie Jan nog gedag zeggen voor hij van zijn welverdiend pensioen gaat genieten

 • Komt u naar de afscheidsreceptie van Jan Princen op 30 september?

  28 september 2022

  Onze gemeentesecretaris en algemeen directeur, Jan Princen, gaat met pensioen. We nodigen u graag uit voor zijn afscheidsreceptie op vrijdag 30 september 2022.

 • Onthulling standbeeld generaal Maczek aan de Westerschelde

  09 september 2022

  Op de herdenkingspier bij De Griete aan de Westerschelde zal vrijdag 16 september 12.00 uur het standbeeld van de Poolse generaal Maczek onthuld worden. De onthulling is in aanwezigheid van Andrew Maczek en Karolina Skillen-Maczek, de zoon en de kleindochter van generaal Maczek, minister Jan Józef Kasprzyk, hoofd van het Poolse Bureau voor Oorlogsveteranen en Slachtoffers van Onderdrukking, de zaakgelastigde van de Poolse Ambassade, Piotr Samerek, de commissaris van de Koning, Han Polman en de burgemeester van Terneuzen, Erik van Merrienboer.

 • Ondertekening convenant Restwarmtenet Hoek

  08 september 2022

  Op dinsdag 13 september ondertekenen de Vereniging RestwarmteNet Hoek en de gemeente Terneuzen een convenant. Dit document beschrijft de afspraken die beide partijen hebben gemaakt over de samenwerking in het pilotproject Restwarmtenet Hoek. Hiermee zetten wij de volgende stap in het realiseren van een industrieel warmtenet in het dorp Hoek. In februari stemde de gemeenteraad van Terneuzen in met dit project. De Vereniging RestwarmteNet informeert inwoners en zoekt leden.

 • Gemeentegids Terneuzen 2022/2023 verschenen

  06 september 2022

  Bent u benieuwd? Neem dan zeker eens een kijkje.

 • Meld u aan voor de Groene Pluim

  06 september 2022

  Bent u als ondernemer bezig met duurzaamheid? Meld uw bedrijf dan voor 15 september aan voor de Groene Pluim. Met de Groene Pluim laten ondernemers positief voorbeeldgedrag zien en zetten zij andere ondernemers aan om hetzelfde te doen.

 • September: Zeeuwse maand van de Verkeersveiligheid

  06 september 2022

  Elk jaar organiseert het ROVZ in september de Zeeuwse Maand van de Veiligheid.
  Er worden diverse activiteiten georganiseerd rondom verkeersveiligheid. Hiermee wil het ROVZ, samen met haar partnerorganisaties, het nut en de noodzaak van verkeersveiligheid extra benadrukken: '100% verkeersveilig, daar gaan we voor!'

 • Opening Duurzaamheidsfonds

  06 september 2022

  Vanaf maandag 5 september 2022 kunnen omwonenden van een zonnepark terecht bij het Duurzaamheidsfonds. Als zij een duurzaam lokaal initiatief hebben, kunnen zij hiervoor een financiële bijdrage vragen uit het fonds. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het vergroenen van de openbare voorzieningen in de wijk, groene speeltuinen, of een paar zonnepanelen op de kantine van de lokale vereniging. Op dit moment is het alleen in Sas van Gent mogelijk geld uit het fonds aan te vragen. Later volgen meer zonneparken in de gemeente Terneuzen.

 • Bevat uw afvalcontainer nog een adressticker?

  06 september 2022

  Bevatten uw containers nog adresstickers? En zijn deze nog goed leesbaar? Het hebben van een (leesbare) adressticker op de afvalcontainer is namelijk verplicht.

 • Kermisliefhebbers opgelet!

  05 september 2022

  Volgende week vrijdag, 16 september, start de kermis in Terneuzen! Deze week vind je de kermispagina met alle informatie én de knipbonnenpagina in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad en op onze website!

 • Vragen over PFAS of andere milieuvragen?

  02 september 2022

  PFAS zijn veel in het nieuws. Het gaat dan vooral over bepaalde regio’s in Nederland. Bijvoorbeeld over de omgeving van de Westerschelde en een fabriek in Dordrecht. Maar PFAS zijn niet alleen in die gebieden een probleem. Kleine hoeveelheden zijn overal in onze omgeving: in de bodem, in ons (grond)water, in planten en dieren. En via ons eten en drinkwater komt het ook in kleine hoeveelheden in ons lichaam terecht.

 • Lokale omroep

  01 september 2022

  In juli 2018 heeft het Commissariaat voor de Media (CvdM) de Stichting Omroep Terneuzen voor een periode van vijf jaar aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Terneuzen. Die periode eindigt op 29 juli 2023.

 • Kermiskrant in het ZVA

  01 september 2022

  Van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september is het kermis in Terneuzen. Het belooft een leuke tiendaagse te worden met veel verschillende attracties voor jong en oud.

 • Welke ondernemer verdient een Groene Pluim?

  10 augustus 2022

  Bent u als ondernemer bezig met duurzaamheid? Meld uw bedrijf dan aan voor de Groene Pluim.

 • Wijziging parkeersituatie parkeerterrein Binnenvaartweg

  29 juli 2022

  Per 1 augustus wijzigt de parkeersituatie op parking Binnenvaartweg in Terneuzen. Het eerste deel van de parkeerplaats (bij de entree van het parkeerterrein) is alleen nog voor vergunninghouders Binnenvaartweg. Op het deel ernaast kan nog vrij geparkeerd worden.

 • Burgemeester Terneuzen sluit drie panden wegens drugs

  27 juli 2022

  Burgemeester Erik van Merrienboer heeft in juli drie panden in de gemeente gesloten vanwege drugsovertredingen. In Axel werd op 12 juli een woning vergrendeld. De sluiting blijft drie maanden van kracht. Op 26 juli werden twee woningen in Terneuzen voor respectievelijk drie en zes maanden gesloten.

 • Open Monumentendag 2022: Duurzaam duurt het langst!

  29 augustus 2022

  Op zaterdag 10 september openen diverse locaties in onze gemeente hun deuren voor publiek. In het stadhuis kunt u zelfs het hele weekend terecht! Op zaterdag- en zondagmiddag verzorgen we rondleidingen voor bezoekers.

 • Publieksbalie gesloten vanaf 15.30 uur

  20 juli 2022

  Door het incident dat vanochtend plaatsvond in het stadskantoor in Terneuzen, wordt nu de elektrische installatie gecontroleerd. Om deze werkzaamheden uit te voeren moeten we de publieksbalie in het stadhuis in Terneuzen vanaf 15.30 uur sluiten.

 • Tall Ships in Terneuzense Veerhaven

  18 juli 2022

  Scheepspotters opgelet! ’s Werelds mooiste zeilschepen nemen deel aan de Tall Ships Races 2022. Deze week varen ze van Harlingen, over de Noordzee en de Westerschelde naar Antwerpen. Tussen dinsdag 19 en vrijdagmorgen 22 juli kun je de circa 40 schepen van dichtbij voorbij zien varen.

 • Pumptrackbaan voor Sluiskil

  14 juli 2022

  Het dorpspark van Sluiskil wordt dankzij leerlingen van basisschool ’t Mozaïek straks een hele beleving. Deze zomer wordt er in het park een pumptrackbaan aangelegd en in het najaar komen er speel- en fitnesstoestellen. Dit is de uitkomst van de ideeën die de kinderen vorig jaar presenteerden voor een leuker en mooier Sluiskil.

 • Gezocht: mannelijke inwoner van rond de 70 voor leuke campagne

  14 juli 2022

  Voor een leuke campagne volgend jaar zijn wij op zoek naar een mannelijke inwoner van onze gemeente.

 • Opnieuw crisisnoodopvang asielzoekers in voormalige bibliotheek Terneuzen

  13 juli 2022

  De afgelopen weken is de doorstroom en opvang van asielzoekers in Nederland helaas nog verder onder druk komen te staan. Het Rijk heeft daarom besloten het aantal crisisnoodopvangplekken te verhogen. Via de voorzitters van de Veiligheidsregio’s (het Veiligheidsberaad) is gevraagd om per regio 225 crisisnoodopvangplekken te realiseren. Dit tot 1 oktober. Binnen Zeeland is geen locatie voor 225 mensen beschikbaar. Gekeken wordt daarom naar een aantal kleinere locaties.

 • Raadsvergadering 5 juli gaat niet door

  04 juli 2022

  De raadsvergadering van morgen, 5 juli, gaat niet door. De agendapunten zijn toegevoegd aan de agenda van de raadsvergadering van donderdag 7 juli.

 • Controle coffeeshop in Terneuzen en sluiting woning

  01 juli 2022

  Woensdag 29 juni 2022 hebben toezichthouders en boa’s van de gemeente Terneuzen samen met de politie en de brandweer een controle gedaan in coffeeshop Miami in Terneuzen. Bij de controle hebben de toezichthouders overtreding vastgesteld van wet- en regelgeving. In de naastgelegen woning werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Bouw- en woningtoezicht constateerde een acuut gevaarlijke situatie in de woning. De verdiepingsvloer was deels ingestort of dreigt in te storten. Gelet op de risico’s is de woning per direct gesloten.

 • Steven de Waal nieuwe gemeentesecretaris Terneuzen

  28 juni 2022

  Met de aanstaande pensionering van Jan Princen is Steven de Waal per 1 oktober 2022 de nieuwe gemeentesecretaris van Terneuzen. Met instemming van de ondernemingsraad heeft het college van burgemeester en wethouders hem vandaag benoemd als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Steven de Waal neemt het stokje vanaf 1 oktober 2022 over van Jan Princen die per 1 januari met pensioen gaat.

 • Aanleg glasvezel in de gemeente

  04 oktober 2022

  DELTA Fiber en KPN leggen op dit moment glasvezel aan in verschillende grotere kernen in Terneuzen. Ondertussen voert GlasDraad campagne in Zeeuws-Vlaanderen om glasvezel in het buitengebied en de kleinere kernen mogelijk te maken. Wij zijn blij met deze initiatieven. Glasvezel kan zorgen voor een snelle en betrouwbare internetverbinding. Vooral voor onze inwoners en ondernemers in het buitengebied een mooie oplossing!

 • Aangepaste openingstijden milieustraat Terneuzen

  21 juni 2022

  In de maanden juli en augustus is de milieustraat in Terneuzen geopend volgens aangepaste openingstijden. U kunt er dan terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

 • Kent u iemand die een onderscheiding verdient? Meld hem of haar dan aan!

  21 juni 2022

  Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Maar deze personen zouden best eens in het zonnetje gezet mogen worden. Kent u zo iemand, en vindt u dat deze persoon publieke erkenning verdient? De meest waardevolle waardering is het toekennen van een Koninklijke Onderscheiding. Ook wel ‘lintje’ genoemd.

 • Controle kamerverhuur arbeidsmigranten in Sluiskil en Terneuzen

  17 juni 2022

  Toezichthouders van de gemeente Terneuzen in Sluiskil en Terneuzen hebben woensdag 15 juni een controle gedaan op kamerverhuur aan arbeidsmigranten.
  Bij de controle van 16 woningen hebben de toezichthouders verschillende overtredingen vastgesteld. Alle aangetroffen bewoners waren meewerkend en toonden begrip voor de controle.

 • Burgemeester van Terneuzen sluit deel loods wegens drugsovertreding

  10 juni 2022

  Burgemeester Erik van Merrienboer heeft op 8 juni een deel van een loods in Sluiskil gesloten vanwege een drugsovertreding. Op 16 februari 2022 werd in een deel van een loods aan de Stroodorpestraat een hennepkwekerij aangetroffen met 103 hennepplanten. De sluiting geldt voor drie maanden.

 • Wat mag in de groene gft-bak?

  07 juni 2022

  Nog steeds verdwijnt veel gft-afval in de grijze PMD+ bak. Dat is zonde, want dan wordt het verbrand terwijl het kan worden hergebruikt. We maken er vruchtbare compost van. Dus doe voortaan al je gft-afval in de groene gft-container.

 • Stal uw fiets in de privé-fietsenstalling bij het busstation

  04 oktober 2022

  Het busstation bij de sluizen van Terneuzen is een belangrijke opstapplaats. Veel reizigers komen met de fiets en stappen hier in de bus. Er staan elke dag veel fietsen in de rekken. Voor reizigers die hun fiets extra veilig willen stallen, zijn er privé fietsenstallingen te huur.

 • TERNEUZEN ZET KOMENDE JAREN FINANCIËN IN VOOR GROTE OPGAVEN

  01 juni 2022

  Het nieuwe college van B&W van de gemeente Terneuzen wil de financiën voor de komende jaren inzetten voor grote opgaven. Zo staat het in de kaderbrief aan de gemeenteraad. De kaderbrief is een financiële vertaling van het Bestuursakkoord 2022-2026 ‘Goed leven in Terneuzen. Verder bouwen aan een duurzame toekomst’.

 • Nieuw: de Zeeland Veilig App, met melding bij groot incident

  26 mei 2022

  Bij een dreiging of groter incident in Zeeland kijkt u voor informatie en advies op de website www.zeelandveilig.nl. Daarnaast is er nu de gratis app Zeeland Veilig.