Afspraak maken herhaalprik tegen corona

Wie een uitnodiging heeft ontvangen voor een herhaalprik tegen corona kan op alle priklocaties in Zeeland terecht, na het maken van een afspraak.

Als eerste ontvangen 60-plussers, mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten-en/of cliëntencontact een uitnodiging. Daarna ontvangt de ‘griepprikgroep’ via de huisarts een uitnodiging. Bewoners van verpleeghuizen en niet mobiele thuiswonenden worden in deze fase ook gevaccineerd. Hierna kan iedereen vanaf 12 jaar die dat uit voorzorg wil, een herhaalprik krijgen. Een herhaalprik kan drie maanden na uw laatste vaccinatie of coronabesmetting gezet worden.

De verwachting is dat de besmettingen in de winter oplopen. Ook als u eerder gevaccineerd bent of al corona hebt gehad, kunt u nog ziek worden van corona. Het vernieuwde vaccin biedt bescherming tegen meer varianten dan het originele vaccin. Hierdoor wordt u niet of minder ziek van het coronavirus.
 
Heeft u een uitnodiging ontvangen? Dan kunt u nu alvast een afspraak maken bij GGD Zeeland. Zij zijn van maandag tot en met zondag via 0113-249 442 van 8.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar. Kijk voor meer info op www.ggdzeelandprikt.nl.