Opening Duurzaamheidsfonds

Vanaf maandag 5 september 2022 kunnen omwonenden van een zonnepark terecht bij het Duurzaamheidsfonds. Als zij een duurzaam lokaal initiatief hebben, kunnen zij hiervoor een financiële bijdrage vragen uit het fonds. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het vergroenen van de openbare voorzieningen in de wijk, groene speeltuinen, of een paar zonnepanelen op de kantine van de lokale vereniging. Op dit moment is het alleen in Sas van Gent mogelijk geld uit het fonds aan te vragen. Later volgen meer zonneparken in de gemeente Terneuzen.

Wethouder Laszlo van de Voorde gaf op maandag 5 september de aftrap in Sas van Gent: “Het Duurzaamheidsfonds is nog een stap op weg naar een maatschappelijk duurzame toekomst, en een leuke manier om maatschappelijke ontwikkelingen te stimuleren.” Met het uitdelen van LED-lampjes bracht hij het fonds onder de aandacht van inwoners.

Eenvoudig aanvragen
Een inwoner die binnen een straal van zes kilometer rondom een zonnepark woont, kan via de gemeentelijke website eenvoudig financiering aanvragen voor een duurzaam initiatief. De voorwaarden en toelichting op het fonds zijn te vinden op www.terneuzen.nl/duurzaamheidsfonds.

Jaarlijkse bijdrage
Het fonds is bedoeld om de gemeenschap te compenseren voor de aanwezigheid van de zonneparken in het landschap van de gemeente Terneuzen. Initiatiefnemers van zonneparken leveren een jaarlijkse financiële bijdrage aan het Duurzaamheidsfonds, afhankelijk van de grootte van het park.

wethouder in Sas van Gent (002)