Opnieuw crisisnoodopvang asielzoekers in voormalige bibliotheek Terneuzen

De afgelopen weken is de doorstroom en opvang van asielzoekers in Nederland helaas nog verder onder druk komen te staan. Het Rijk heeft daarom besloten het aantal crisisnoodopvangplekken te verhogen. Via de voorzitters van de Veiligheidsregio’s (het Veiligheidsberaad) is gevraagd om per regio 225 crisisnoodopvangplekken te realiseren. Dit tot 1 oktober. Binnen Zeeland is geen locatie voor 225 mensen beschikbaar. Gekeken wordt daarom naar een aantal kleinere locaties.

We vinden als college de voormalige bibliotheek in Terneuzen de meeste geschikte locatie voor de crisisnoodopvang binnen Zeeuws-Vlaanderen. We willen hier maximaal 75 mensen tot 1 oktober opvangen.
Er is voldoende ruimte om het slapen enerzijds en het recreëren en eten anderzijds te scheiden. Voorzieningen als wifi en wasmachines en drogers zijn aanwezig. Douches kunnen inpandig worden geplaatst. Daarnaast is er een (beperkte) buitenruimte die benut kan worden door de bewoners. Bovendien ligt de locatie in het centrum, wat ten goede komt aan de leefbaarheid voor de bewoners.

Crisisnoodopvang

De crisisnoodopvanglocatie openen we zo snel als mogelijk. We werken hierbij samen met de gemeenten Hulst en Sluis. We streven naar opening op woensdag 20 juli.
We richten de locatie dit keer anders in dan de vorige keer in juni van dit jaar. Omdat het nu om opvang voor een langere periode gaat, willen we de mensen meer privacy en betere bedden bieden. We creëren daarom slaapkamers op de bovenverdieping. Enkele voormalige kantoorruimtes zijn hiervoor al geschikt en enkele grotere ruimtes delen we op door het plaatsen van tussenwanden.

Informatiebijeenkomst

Omwonenden worden op dit moment per brief geïnformeerd en uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op maandag 18 juli aanstaande.

Meer informatie

Op www.terneuzen.nl/crisisnoodopvang vindt u meer informatie en veel gestelde vragen en antwoorden. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen, dan vindt u daar ook de mogelijkheid om uw vraag te stellen.