UItdeelactie gratis boompjes

Na het succes van de uitdeelactie in 2021 kun je dit jaar opnieuw gratis boompjes bestellen. Ga daarvoor op dinsdag 13 september vanaf 9.00 uur naar de website van de Zeeuwse Milieufederatie: www.zmf.nl. In het kader van het vergroenen van onze omgeving stelt de gemeente Terneuzen dit jaar in samenwerking met woningcorporaties Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en Clavis ruim 3660 boompjes beschikbaar voor de inwoners van onze gemeente. Wees er snel bij, want op is op. Op zaterdag 10 december kun je je boompjes ophalen.

Haal je bomen in je tuin, dan haal je de natuur dichtbij en help je klimaatproblemen tegen te gaan. Bomen nemen CO2 op, zijn van belang bij de bestrijding van hittestress, brengen schaduw en verkoeling en houden water vast in droge tijden.

Tegels eruit, boompje erin

Wethouder Laszlo van de Voorde: “Terneuzen doet dit jaar ook mee met het NK Tegelwippen. Daar sluit deze boompjesactie goed bij aan. Haal een paar tegels uit je (voor)tuin en zet er een boom, struik of planten voor terug. Kom je je boompjes ophalen, lever dan een paar tegels in. Die tellen volgend jaar mee.”

Linde, hazelaar of gele kornoelje?

Je reserveert de boompjes, maximaal zes per adres, op www.|ZMF.nl, bestelknop ‘Terneuzen’. Je kunt kiezen uit elf soorten inheemse bomen en struiken. Inheemse soorten sluiten goed aan bij wat de dieren in onze omgeving nodig hebben. Wil je weten hoe ze er uit zien? Kijk op de website van de ZMf voor meer informatie (link naar: https://zmf.nl/dit-doen-wij/natuur-en-biodiversiteit/soorten-bomen-en-struiken-gratis-boompjes-uitdeelactie-2022/).

Ophalen, planten en snoeien

Je kunt de bestelde boompjes aan het begin van het plantseizoen ophalen, op zaterdag 10 december 2022 tussen 11.00 en 16.00 uur. Je kunt dan gelijk je oude tuintegels inleveren, maximaal een vierkante meter per adres. Locatie: De Koegors (gebouw gemeente Terneuzen, brandweer en ambulance), Koegorsstraat 4, Terneuzen. De boompjes zijn niet heel groot, je neemt ze dus makkelijk mee in je fietstas of in de auto. Je krijgt een plantinstructie mee. Alle soorten bomen zijn naar eigen wens te snoeien. Zo blijf je baas in eigen tuin.

Plan Boom

Het landelijke Plan Boom wil in de komende jaren tien miljoen bomen planten. Zeeland streeft naar 380.000 bomen, voor iedere Zeeuw een boom. Om je te helpen je tuin om te toveren tot een groene oase delen ZMf en haar partners gratis boompjes uit.