Vragen over PFAS of andere milieuvragen?

PFAS zijn veel in het nieuws. Het gaat dan vooral over bepaalde regio’s in Nederland. Bijvoorbeeld over de omgeving van de Westerschelde en een fabriek in Dordrecht. Maar PFAS zijn niet alleen in die gebieden een probleem. Kleine hoeveelheden zijn overal in onze omgeving: in de bodem, in ons (grond)water, in planten en dieren. En via ons eten en drinkwater komt het ook in kleine hoeveelheden in ons lichaam terecht.

Wanneer mensen of dieren lange tijd veel van bepaalde PFAS binnenkrijgen, kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom wordt het gebruik van diverse PFAS steeds verder aan banden gelegd. Meer informatie over PFAS en gezondheid vindt u op de website van de GGD Zeeland.

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen over de invloed van PFAS op uw gezondheid? Neem dan gerust contact op met het team milieu en gezondheid van GGD Zeeland, via bovengenoemde website van de GGD. Ook indien u vragen heeft over andere milieuproblemen zoals bijvoorbeeld binnenmilieu, houtrook, luchtvervuiling kunt u hier terecht.