Zeeuwse campagne 'Glas in de glasbak' met kleurplatenwedstrijd

Deze zomer starten we samen met de andere Zeeuwse gemeenten de campagne ‘Glas in de glasbak’. Een campagne over het belang van het scheiden van glas. Nog steeds wordt er veel verpakkingsglas, zoals parfumflesjes en kleine potjes uit het restafval gehaald.Dat is zonde, want dan wordt het verbrand. Terwijl glas oneindig gerecycled kan worden. Ook kunnen kinderen heel de zomer meedoen met een kleurplatenwedstrijd.

Dit zomerseizoen vestigen we de aandacht op het verpakkingsglas van de barbecues en dagjes uit. Het gaat dan bijvoorbeeld om glazen fles(jes) van de barbecuesauzen, een lege pot augurken of een fles van een rosétje. Deze horen in de glasbak. Ook andere glazen flessen, flesjes, potten en potjes waarin drank, eten, babyvoeding, cosmetica, parfum of medicijnen hebben gezeten, horen in de glasbak.

Recyclen

Bij winkelcentra en op andere centrale plaatsen in onze gemeente staan glasbakken waar het witte, groene en bruine verpakkingsglas in kan.

Kleurplatenwedstrijd

Om ook kinderen bewust te maken van het belang van scheiden van glas, organiseren we een Zeeuwse kleurplatenwedstrijd voor kinderen tot en met 12 jaar. Er zijn dertien zomerse pakketten te winnen. Inleveren kan via post of e-mail tot en met 31 augustus 2022. De kleurplaat is te downloaden via www.olazzeeland.nl/glasapart. In de kleurplaat zijn ook meerdere flessen verstopt die de kinderen moeten zoeken. Meer informatie over de wedstrijd en voorwaarden zijn te vinden op de website.

Meer informatie

Ga naar www.olazzeeland.nl/glasapart