29 oktober Nacht van de Nacht: doe het licht uit en kom naar de activiteiten!

Op zaterdag 29 oktober is het voor de 18e keer Nacht van de Nacht. Tijdens deze avond zijn er weer leuke activiteiten waarbij je de schoonheid van de donkere nacht kan ervaren. De Zeeuwse Milieufederatie, Natuur&Zo en de gemeente Terneuzen vragen je ook om waar het kan, het licht uit te doen.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Te veel licht ’s nachts is niet gezond voor mens en natuur. Het zorgt voor hinder, slaapproblemen en stress. Vogels, nachtvlinders en vleermuizen hebben er last van. Planten groeien minder goed. En de sterren kun je veel slechter zien.

Mag het licht uit?
Doe daarom zoveel mogelijk het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht. Maak het thuis gezellig met een kaarsje. Doe het licht uit als je de kamer uitgaat. Doe je buitenverlichting ‘s nachts uit of gebruik een bewegingssensor. Zet als bedrijf je buiten- en reclameverlichting uit. Wij doen de lichten van het stadhuis uit tijdens de Nacht van de Nacht. Het carillon van Axel speelt om 20.00 uur ‘Mag het licht uit’ van De Dijk.

Leuke activiteiten bij de Watertoren in Axel!
Er zijn weer veel activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht. Ga nachtvlinders vangen, sterren kijken, wandelen, knutselen, chocolademelk drinken of een appeltje stoven in de Watertoren in Axel. Meer tips, informatie en aanmelden vind je op www.nachtvandenacht.nl.

29 oktober Nacht van de Nacht: doe het licht uit en kom naar de activiteiten!