Aanleg hondenspeelweide Zaamslag

Maandag 17 oktober onthulde wethouder Jurgen Vervaet samen met de bestuursleden van stichting Hondenspeelweide Zeeuws Vlaanderen (HSWZ) een projectbord in de dorpsweide van Zaamslag. Dit projectbord symboliseert de start van de aanleg van de langverwachte hondenspeelweide; de eerste in de gemeente Terneuzen!

Dit burgerinitiatief heeft als doel om een ontmoetingsplek te realiseren voor iedereen met of zonder hond uit (de omgeving van) Zaamslag. De omheining wordt in november geplaatst in de dorpsweide aan de Molenstraat, naast zorgcentrum De Molenhof.

Sociaal contact
Een hondenspeelweide is niet uniek in ons land, maar wél in onze regio. Het is geen standaard uitlaatterrein, maar een omheinde speeltuin voor honden en hun baasjes. Het is ook een ontmoetingsplek voor inwoners uit Zaamslag zonder hond. Dit initiatief draagt bij aan de leefbaarheid van Zaamslag.  

De laatste meters
Dankzij donaties van bedrijven, het VSBfonds en Oranjefonds wordt de omheining geplaatst. Wij verleenden de omgevingsvergunning en schonken het projectbord. Om de inrichting van de hondenspeelweide te realiseren, startte stichting HSWZ een doneeractie. Maar ook materiaal (speelzand, bankjes, rioolbuizen etc) is van harte welkom. Wie wil doneren, kan dat doen via www.hswz.nl.