Aziatische hoornaar gezien? Doe een melding

De afgelopen tijd zijn er nesten van de Aziatische hoornaar gevonden in de gemeente Terneuzen. De hoornaar is schadelijk voor honingbijen, hommelsoorten en andere bestuivende insecten. Daarom worden de nesten verwijderd door een professionele ongediertebestrijder. Ziet u een nest of een Aziatische hoornaar? Doe er dan melding van!

Doe een melding
Kijk voor meer informatie over de Aziatische hoornaar, zijn nest en het verschil met andere wespensoorten op https://www.nvwa.nl/onderwerpen/aziatische-hoornaar.
U kunt melding doen van een nest op https://waarneming.nl/go/vespa-velutina. Hierbij moet u een duidelijke en scherpe foto aanleveren van (het nest van) de Aziatische hoornaar. Een nest is zo groot als een skippybal en hangt vaak heel hoog in een boom. En maak melding van de exacte locatie van het nest op invasieve-exoten@zeeland.nl. De Provincie Zeeland schakelt dan een ongediertebestrijder in. Deze bekijkt of de hoornaars nog actief zijn en of hij het nest verwijdert.

Over de Aziatische hoornaar
Deze wespensoort is twee tot drie centimeter lang en u herkent hem aan zwarte voelsprieten en borststuk. Ook de poten zijn zwart, met gele uiteinden. De Aziatische hoornaar is normaal niet agressief. Als hun nest (hoog in de bomen) wordt verstoord, kunnen ze defensief worden en aanvallen. Ze komen niet af op zoetigheid. Een steek van een hoornaar is pijnlijk, maar alleen gevaarlijk als u hiervoor allergisch bent.

Aziatische hoornaar gezien? Doe een melding