Hinder door staking in leerlingen- en zorgvervoer

Werknemers in het leerlingen- en zorgvervoer gaan op vrijdag 18 november 2022 staken. Ook in Zeeuws-Vlaanderen. Hierdoor is die dag de Regiotaxi Zeeuws-Vlaanderen beperkt beschikbaar. Gebruikers gaan hinder ervaren.

De staking is aangekondigd door de vakbonden FNV en CNV. Gestaakt wordt om een betere cao te krijgen, aldus FNV en CNV.  

Gevolgen staking

Het is mogelijk dat op vrijdag 18 november niet alle kinderen uit Zeeuws-Vlaanderen die gebruik maken van leerlingenvervoer, kunnen worden vervoerd. De beschikbare chauffeurs voor de Regiotaxi rijden deze dag eerst de ritten op basis van de jeugdwet en de ritten naar medische bestemmingen.

Geïnformeerd

Alle ouders van de kinderen / jongeren die gebruik maken van het leerlingenvervoer en het vervoer op basis van de jeugdwet, zijn geïnformeerd. Met de overige gebruikers van de Regiotaxi Zeeuws-Vlaanderen nemen we telefonisch contact op over de status van hun rit.

Reactie

“De staking heeft een grote impact voor de leerlingen en hun ouders en voor de andere gebruikers van de Regiotaxi. Dat betreuren we heel erg. Maar we hebben begrip voor de chauffeurs. Wel hopen we dat de staking beperkt blijft tot deze dag. Mogelijk dat deze leidt tot betere arbeidsvoorwaarden. Dat kan zeker helpen om meer mensen enthousiast te maken voor het vak van chauffeur”, aldus wethouder Jeroen de Buck, namens het Samenwerkingsverband Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) Zeeuws-Vlaanderen.