Signaalpunt tegen eenzaamheid

We horen allemaal wel eens over iemand die zich eenzaam voelt. Of misschien bent u zelf eenzaam. Soms is het niet duidelijk wat je hieraan kunt (laten) doen. Maar vanaf nu kunt u dit heel eenvoudig en vertrouwelijk melden via het Signaalpunt. Want alleen samen kunnen we eenzaamheid tegen gaan!

Het Signaalpunt vindt u op de website van aan-z: www.aan-z.eu/signaalpunteenzaamheid. Als er een melding binnenkomt dan gaat aan-z hiermee aan de slag. Een professional neemt contact op met de (vermoedelijk) eenzame persoon. Samen kijken zij naar een passende en persoonlijke invulling om de eenzaamheid op te lossen. De professional biedt hierbij hulp en ondersteuning. Weten hoe dit precies werkt? Neem dan een kijkje op de website of neem contact op met aan-z.

Achtergrond
Binnen de gemeente Terneuzen ligt het percentage eenzame personen boven het landelijk gemiddelde. 53% van de inwoners van de gemeente Terneuzen voelt zich eenzaam waarvan 13,6% ernstig eenzaam. Het bestrijden van eenzaamheid hebben we hoog op de agenda staan. Daarom zijn we blij met dit initiatief van aan-z.