Terneuzen ondertekent voorstel voor nieuwe Regio Deal

Op 8 november zetten vertegenwoordigers van Zeeuwse overheden, ondernemers en (culturele) organisaties hun handtekening onder een propositie voor een nieuwe Regio Deal. Dat gebeurde op het Provinciehuis in Middelburg. De aanvraag verzoekt het Rijk om 35 miljoen euro mee te investeren in het grensoverstijgende NOVEX-gebied North Sea Port District en haar directe omgeving aan beide zijden van de grens. Bij het zetten van zijn handtekening zei burgemeester Erik van Merrienboer: “De Regio Deal is een buitenkans is om bestaande ontwikkelingen te versnellen.”

Juist de economische motor in Zeeland is in onbalans als het om brede welvaart gaat. Met de nieuwe Regio Deal willen we deze vergroten. Naast materiële welvaart gaat het dan ook om andere zaken die mensen van waarde vinden, zoals gezondheid, onderwijs en leefomgeving.
Na uitvoering van de nieuwe Regio Deal voelen inwoners van het North Sea Port District zich gezonder, doordat de omgeving met veel groen en water uitnodigt om te bewegen. Culturele ontmoetingsplaatsen en gebieden waar innovatieve bedrijven, jongeren en onderwijs samenkomen zorgen voor een aantrekkelijk leefklimaat. Hierdoor (ver)blijven steeds meer jongeren in de regio, wat een pluspunt is voor de (grote) bedrijven in het havengebied. De verwachting is dat deze maatregelen in de hele provincie merkbaar zijn.

Meer informatie

Alle provincies kunnen aanvragen indienen voor de Regio Deal. Begin 2023 besluit het Rijk welke Regio Deals verder mogen worden uitgewerkt. Halverwege volgend jaar wordt duidelijk hoeveel geld er naar welke regio gaat. Meer weten over de Regio Deal? Lees dan verder op de website van de Provincie.