Terneuzense ommetjes genomineerd voor beste loopinitiatief van Nederland

De ommetjes van Terneuzen zijn genomineerd voor de LoopAward 2022. Het Platform Ruimte voor Lopen reikt deze prijs uit voor de beste Nederlandse loopinitiatieven. Wij zijn genomineerd voor het meest aansprekende maatschappelijke initiatief dat eraan bijdraagt dat mensen (meer) gaan lopen. Op 13 oktober worden de winnaars bekendgemaakt. Dit gebeurt op het Nationaal Voetgangerscongres in Zwolle.

We zijn als gemeente heel blij met de nominatie. We vinden de gezondheid van onze inwoners belangrijk. Wandelen is goed voor de gezondheid, gezellig en je leert je eigen omgeving beter kennen. In 2020, tijdens coronatijd, hebben we daarom veertien ommetjes in de kernen van Terneuzen gemaakt.

Samenwerking
De ommetjes zijn bedacht door samenwerking tussen Stichting Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen, wandelsportvereniging Zelden Rust, Natuur&Zo, Citymarketing, Erfgoed Zeeland en de gemeente Terneuzen. Veertien weken lang verscheen er iedere week een nieuwe wandeling in het Zeeuwsch-Vlaams Advertentieblad. Zo kregen we veel inwoners in beweging.

Wandelroutes
Zelf een frisse neus halen? Er zijn wandelroutes van vijf tot tien kilometer en een aantal ommetjes voor mensen die in een rolstoel zitten. Zo kunt u genieten van de kernen en de natuur eromheen en leren van de cultuurhistorie. Kijk op www.routeyou.com (auteur: gemeente Terneuzen), zet deze app op je mobiele telefoon of kijk op www.stadterneuzen.nl/ommetjes. Wandelsportvereniging Zelden Rust combineerde de wandelingen in een boekje.

Meer informatie  
Voor meer informatie over Ruimte voor Lopen en de Loopaward 2022 kunt u een kijkje nemen op https://ruimtevoorlopen.nl/2022/10/dit-zijn-de-genomineerden-voor-loopaward-2022/.