Rioolverstopping: bel bij twijfel eerst de gemeente

De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het rioolstelsel op gemeentegrond. Als bewoner bent u verantwoordelijk voor de riolering op uw eigen terrein.

Heeft u last van een rioolverstopping en weet u niet of de verstopping zich op gemeentegrond of op eigen terrein bevindt? Neem dan altijd contact met ons op. Dat kan via tel. 14 0115. Buiten kantoortijden kunt u voor dringende zaken bellen naar tel. 088-2052066. Voor minder dringende gevallen kunt u ook een MOR-melding doen.

Verantwoordelijk en kosten

Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan bent u (of de verhuurder van de woning) zelf verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping. Als de verstopping in gemeentegrond zit, dan zijn wij verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping. Dit repareren we kosteloos, tenzij de verstopping aantoonbaar veroorzaakt is door verkeerd gebruik of als het ontstoppingsstuk stuk is. Een kleine verstopping kunt u vaak verhelpen door uw afvoerputje(s) in de woning te ontstoppen of de zwanenhals (sifon) schoon te maken. Als dat niet helpt, moet u uw ontstoppingsstuk op de erfscheiding van uw perceel op (laten) graven en controleren. Deze kosten zijn altijd voor eigen rekening. Let op! Als u eerst een ontstoppingsbedrijf laat komen voordat u de gemeente inschakelt, dan zijn de kosten ook voor eigen rekening.

Kijk op deze pagina voor meer informatie over rioolverstopping.