Verkiezingen in aantocht

Op 15 maart 2023 vinden de verkiezingen voor de leden van de Provinciale Staten en het algemeen bestuur van waterschap Scheldestromen plaats. De campagnes voor beide verkiezingen zijn gestart.

Op de websites van de provincie (www.zeelandstemt.nl) en het waterschap (www.scheldestromen.nl/verkiezingen2023) vindt u informatie over de politieke partijen en de kandidaten die meedoen aan de verkiezingen. Op de websites en/of social mediakanalen van de partijen staan hun plannen.

Stemhulp

Om u te helpen bij het maken van uw keuze, is een digitale stemhulp te vinden op www.scheldestromen.mijnstem.nl. De provincie zet de stemhulp online op www.zeelandstemt.nl/stemwijzer zodra deze beschikbaar is. Door het beantwoorden van stellingen ziet u of de plannen van partijen wel of niet bij uw mening en ideeën passen.

Programma waterschap

Het waterschap heeft een programma opgesteld. Op 1 maart is er een televisiedebat op Omroep Zeeland om 20.15 uur. Deelnemende partijen debatteren dan over verschillende waterdilemma’s. Op 11 maart organiseert het waterschap de Waterschapsdag. Tussen 10.30 en 15.30 uur staan de deuren van het waterschap open op het kantoor in Kanaalweg 1 in Middelburg en van de zuivering Frankrijkweg 8 in Terneuzen. Er zijn allerlei leuke activiteiten om het werk van het waterschap te ontdekken en te beleven. Daarnaast kunt u op beide locaties in gesprek gaan met de vertegenwoordigers van de deelnemende partijen.