Meer informatie over reizen via Belgisch grondgebied

In verband met de coronacrisis is het, afgezien van een aantal uitzonderingen, momenteel niet mogelijk om via België van punt A naar B te reizen in Nederland. Naar aanleiding daarvan zijn er de afgelopen dagen vragen binnengekomen van inwoners uit het grensgebied van Zeeland. In dit bericht geven we helderheid over de huidige maatregelen.

Afgezien van een aantal uitzonderingen is het verboden om via Belgisch grondgebied een verplaatsing te maken vanuit Nederland naar een Nederlandse bestemming. Dat maakt de situatie in het Zeeuwse grensgebied extra uitzonderlijk. Soms is de route via Belgisch grond gebied een stuk korter dan via Nederland.

Voor personen in vitale sectoren en met cruciale beroepen die een werk gerelateerde reisbeweging maken en in het bezit zijn van een vignet, wordt echter een uitzondering gemaakt. Voor diegenen blijft het mogelijk om via België naar een Nederlandse bestemming te reizen. Uw werkgever kan een vignet aanvragen. Op de website van de Rijksoverheid kunt u meer lezen over deze maatregelen.

Vanuit de Nederlandse Rijksoverheid wordt geadviseerd om sociale contacten zoveel mogelijk te mijden en indien mogelijk thuis te werken. We begrijpen dat de strenge maatregelen rondom het coronavirus, zeker in het grensgebied, soms kunnen leiden tot vervelende situaties. Daarom is er nauw contact met Nederlandse en Belgische autoriteiten en we houden de actualiteit in de gaten.

Bent u woonachtig in Zeeuws-Vlaanderen en heeft u naar aanleiding van dit bericht een specifieke vraag over reismogelijkheden in het grensgebied of andere opmerkingen? Neem dan contact op met uw gemeente. Op basis daarvan wordt gekeken of extra maatregelen genomen kunnen worden. Wilt u meer informatie over de aanpak van het coronavirus in Zeeland? Raadpleeg dan de website van Zeelandveilig.