Scherpere Corona-maatregelen en uitvoering daarvan in Zeeland

Ook in Zeeland gelden vanaf zondag 15 maart verscherpte maatregelen in de aanpak van het Coronavirus. Dit zijn vergaande maatregelen. Om de maatregelen in Zeeland te coördineren is door de Veiligheidsregio GRIP 4 afgekondigd. Dit betekent dat Zeeuwse overheden en hulpdiensten gezamenlijk optrekken.

Wat kun je doen?

Zorg voor jezelf en voor elkaar, denk aan je buren, onze ouderen en anderen die hulp kunnen gebruiken. Houd afstand, wees alert en kijk hoe je anderen kunt helpen en steunen. Denk aan alleenstaanden en kwetsbaren. Ook hier geldt: vermijd onnodig contact. Zet boodschappen bijvoorbeeld voor de deur en communiceer via de telefoon of digitaal.  

Wat doen wij?

We volgen de ontwikkelingen op de voet. We blijven updates geven met relevante informatie voor Zeeland. We werken aan een effectieve uitvoering van de maatregelen. Dit betekent onder andere dat we maandag 16 maart overleg hebben met alle Veiligheidsregio’s en de minister Justitie & Veiligheid. We hebben morgen onder andere ook contact met de toeristische sector in Zeeland.
We verwachten dat maandag weer aanvullende informatie kunnen geven die meer duidelijkheid geven over de maatregelen in Zeeland.

Meer info

Heb je vragen over het coronavirus? Kijk op de website van de Rijksoverheid. Vind je hier geen antwoord op je vraag, bel dan naar het publieksinformatienummer 0800-1351 (dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur).
Op de website van GGD Zeeland staat informatie over de uitbraak van het virus en het aantal besmettingen.
Heb je zelf verkoudheidsklachten, koorts (meer dan 38 graden Celsius) en moet je hoesten of ben je benauwd? Bel dan met de huisarts.