Twee inwoners Zeeuws-Vlaanderen besmet met coronavirus

Een inwoner uit Sas van Gent en een inwoner uit Aardenburg zijn besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Beide personen liggen al sinds opname in het ziekenhuis in Terneuzen in isolatieverpleging.

Burgemeester Jan Lonink: "We wensen hen veel sterkte en een spoedig herstel toe. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hen. We begrijpen dat u wellicht zorgen heeft nu het coronavirus ook in Zeeuws-Vlaanderen en in onze gemeente is opgedoken. De GGD brengt in kaart met wie deze patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). De GGD blijft alert op nieuwe besmettingen en past steeds hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Natuurlijk blijven de hygiënemaatregelen gelden, zoals vaak en goed de handen wassen, geen handen schudden, niezen in de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Daar zijn sinds donderdag 12 maart bijgekomen: Heb je geen klachten? Vermijd grote groepen en werk thuis als het kan. Heb je (milde) verkoudheidsklachten? Blijf thuis en beperk (sociale) contacten. Dit lijken simpele maatregelen, maar zo verkleinen we samen de kans dat de ziekte zich verder kan verspreiden."

Heb je vragen?

Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van het RIVM. Bekijk de website. Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via tel. 0800-1351.