Ontwerp nieuw skatepark Vliegende Vaart gekozen

In de zomer van 2023 gaan we het skatepark op de Vliegende Vaart totaal vernieuwen. Een voorbereidingsgroep heeft inmiddels een ontwerp gekozen. De komende tijd werken we tijdens een aantal ontwerpsessies met gebruikers het ontwerp verder uit. De huidige skatebaan was toe aan vernieuwing. De nieuwe baan krijgt veelzijdige ramps die geschikt zijn voor skateboarders, steppers en BMX’ers. De opening van het nieuwe skatepark vindt plaats in het najaar.

De nieuwe skatebaan wordt mede mogelijk gemaakt door oud-inwoner van Terneuzen en skateboarder, Bas van Leeuwen. Hij is oprichter en directeur van muzieklabel Chillhop Music in Rotterdam, maar vroeger fervent skater: “Op mijn elfde begon ik met skaten. Skaten heeft er toe tot geleid dat ik met de muziek, cultuur en mensen in aanraking ben gekomen die voor een groot deel de basis vormen voor mijn bedrijf. Bij andere sportverenigingen zijn veel sponsors uit de regio. Bij skateboarden heb je, door de doelgroep en door het feit dat het een individuele sport is, geen vereniging is om dit te organiseren. Door terug te geven aan de regio en de cultuur waaraan ik mijn bedrijf voor een deel te danken heb, maak ik de cirkel rond. Hopelijk inspireert en motiveert dit de jongere generatie om dit soort sporten op te pakken.”

Sociale functie

Wethouder Laszlo van de Voorde (sport): “Het was een mooi weerzien met Bas toen we elkaar over dit initiatief spraken, omdat wij elkaar kennen vanuit onze jeugd op de skatebaan! Het skatepark was al enige tijd toe aan vernieuwing. Er ligt nu een veelzijdig, functioneel ontwerp voor diverse gebruikers, met wie we het gekozen ontwerp verder willen uitwerken. Het is mooi dat door een oud-inwoner met affiniteit voor skaten en een droom voor de jeugd dit plan tot realisatie kan komen. Skaters besteden een groot deel van hun vrije tijd besteden op zo’n baan. Die vervult daarom een belangrijke functie op het gebied van sociale contacten, ontwikkeling en beweging.”