Oproep aan alle bedrijven in Terneuzen: welke ondernemer verdient de Groene Pluim?

Tegenwoordig zijn veel ondernemers actief bezig met duurzaamheid. Wij willen graag kennismaken met deze ondernemers. Meld u aan als ondernemer en kijk of u aan de criteria voldoet om voor een Groene Pluim in aanmerking te komen!

Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam te ondernemen. Niet door hen te controleren, maar door hen te belonen! Ondernemers die klimaatverandering aanpakken of moeite doen voor duurzame consumptie, die ondernemers verdienen de Groene Pluim. Door aan te sluiten maakt een ondernemer deel uit van een groep ondernemers die positief van zich laat horen.

Uitreiking de Groene Pluim in 2022

Wethouder Laszlo van de Voorde reikte vorig jaar een Groene Pluim uit aan Van Opdorp Transportgroep in Sas van Gent. Hij gelooft in de voorbeeldfunctie van lokale koplopers. ”We hebben hier in Sas van Gent een groot chemie- en foodcluster. Die hebben allemaal gezien dat Van Opdorp die Groene Pluim heeft gekregen. Zo wordt duurzaamheid zichtbaar. Dat telt. Het mooie is, dat dit transportbedrijf uit zichzelf de groene stap voorwaarts heeft gemaakt.” Mario Bosch, commercieel manager: “Is duurzaamheid in de transportwereld überhaupt mogelijk met alle diesel slurpende vrachtwagens die we dagelijks de weg op sturen? Is duurzaam ondernemen betaalbaar voor kleine en middelgrote bedrijven? Wij denken van wel! We nemen jullie graag mee in onze visie en strategie met betrekking tot duurzaamheid in transport. Als winnaar van de Groene Pluim vinden we het onze taak om andere bedrijven te inspireren en motiveren om te werken aan een duurzame toekomst. De noodzaak is er al veel langer, nu moeten we het samen waar maken!”
 
De Groene Pluim is een landelijk initiatief met inmiddels 425 aangesloten bedrijven en 55 Groene Pluimhouders. Van de Voorde: “We weten dat er bedrijven in Terneuzen in aanmerking kunnen komen voor een Groene Pluim. Gooi de schuchterheid van u af en meld u aan,” aldus de wethouder.

Aanmelden voor de Groene Pluim 2023

Bedrijven in Terneuzen kunnen zich opgeven tot 13 oktober via www.degroenepluim.nl. De uitreiking zal plaatsvinden rond eind november op een nader te bepalen locatie.