Rijbewijs 75-plusser tijdelijk met maximaal 1 jaar verlengd

Wie zijn rijbewijs moet verlengen en 75 jaar of ouder is, heeft een gezondheidsverklaring nodig. Vanwege verwerkingsproblemen met deze verklaringen bij het CBR, komt er een tijdelijke maatregel. Hierdoor blijven rijbewijzen van 75-plussers een jaar langer geldig. Deze maatregel gaat in op 1 december.

Vanwege de lange wachtlijsten bij het CBR kunnen veel 75-plussers en mensen met een handicap hun rijbewijs niet tijdig verlengen. Onder bepaalde voorwaarden mogen 75-plussers vanaf 1 december blijven rijden met een verlopen rijbewijs.

CBR bepaalt
Het CBR bepaalt of iemand valt onder de regeling van de administratieve verlenging. Nadat de 75-plusser zijn gezondheidsverklaring heeft ingediend, krijgt hij/zij bericht van het CBR. De administratieve verlenging wordt geregistreerd in het Centraal Rijbewijzenregister. Voor de mensen die binnen de regeling vallen, wordt in het Rijbewijzenregister een ‘code 106’ geplaatst achter de categorie A, B, BE en/of T. Deze is alleen te zien in het Rijbewijzenregister, niet op het rijbewijs zelf.

De regeling geldt voor maximaal 1 jaar. Kijk voor meer informatie op de website van het CBR: www.cbr.nl