Stadhuis oranje verlicht tegen vrouwengeweld

De publiekshal van het stadhuis in Terneuzen kleurt van zondagavond 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot en met maandagavond 10 december oranje. Dit in het kader van de ‘Orange the World campagne’, waarmee nationale en lokale overheden hun inzet voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen laten zien.

Oranje staat voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. De laatste vier jaar is het oranje uitlichten van een gebouw of landmark een vast onderdeel van de Orange the World campagne. Inmiddels doen regeringen, provincies en gemeenten in meer dan negentig landen hieraan mee. En nu ook Terneuzen!

Een op de drie
Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen met geweld te maken in haar leven, van huiselijk geweld tot genitale verminking en van aanranding tot moord. In sommige landen is dit zelfs 70%, en is geweld tegen vrouwen niet strafbaar.

Nederland
Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een groot probleem. Uit Europees onderzoek blijkt dat 45% van de Nederlandse vrouwen en meisjes met geweld te maken krijgt. Een op de tien is ooit verkracht en een op de vijf is ooit mishandeld door een (ex)partner.