Tuinen in Terneuzen 3.500 boompjes rijker

Op 8 en 10 december maken we 675 tuinbezitters in onze gemeente blij met ruim 3.500 boompjes. Dit gebeurt in het kader van de gratis boompjes uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden. De bestelling, die in september plaatsvond, was een groot succes. Binnen no-time waren alle 16.000 gratis boompjes in Zeeland op.

Op donderdag 8 en zaterdag 10 december staan vrijwilligers en medewerkers van de gemeente klaar om deze boompjes mee te geven. Mensen die hun boompjes komen ophalen, kunnen dan gelijk maximaal een vierkante meter aan (tuin)tegels per adres inleveren. De locatie hiervoor is Koegorsstraat 1B, dit is rechts naast de skihal. Mensen die boompjes hebben besteld, kunnen die met een bestelbewijs ophalen. Ze hebben hiervan bericht gehad per mail. Op donderdag 8 december om 11.00 uur zal wethouder Laszlo van de Voorde (transities klimaat en duurzaamheid) de eerste boompjes uitreiken. De boompjes zijn nog niet heel groot, je neemt ze dus makkelijk mee in je fietstas of in de auto.

Groen en klimaatadaptief
Wethouder Laszlo van de Voorde: “3.500 extra bomen in onze gemeente is weer een mooie stap in de goede richting. De klimaatverandering maakt het noodzakelijk dat we onze leefomgeving vergroenen en klimaatadaptief maken. Dit kan door verharding in de tuin te vervangen door groen. Bomen en struiken bieden veel noodzakelijke voordelen. Gelukkig zijn veel inwoners van onze gemeente zich hiervan bewust. Je ziet steeds meer initiatieven ontstaan die hieraan bijdragen. Zo maken we onze leefomgeving een beetje groener en gezonder.”

Ophalen, planten en verzorgen
Het is nu de juiste tijd om boompjes te planten. Het plantseizoen is zojuist begonnen en loopt tot en met maart.

Kijk op de website www.zmf.nl voor meer informatie.

Tuinen