Twee AED’s in centrum Terneuzen

In het centrum van Terneuzen hangen twee nieuwe AED’s, die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Een AED hangt aan de muur van het stadskantoor (Stadhuisplein 1). De andere is af te halen aan de balie van hotel L’Escaut (Scheldekade 65). Een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan worden gebruikt om mensen, die door hartfalen worden getroffen, te helpen.

De AED aan het stadhuis hangt in een afgesloten groene AED-kast, voorzien van een toegangscode. In geval van nood moet altijd eerst 112 worden gebeld. De alarmcentrale geeft vervolgens de toegangscode, waarmee de kast opent. In de kast hangt ook een instructiekaart. Als de ambulance arriveert, neemt het ambulancepersoneel de reanimatie over.

HartslagNu
De AED’s zijn ook aangemeld bij HartslagNu (voorheen Hartveilig Wonen). Dit is het alarmeringssysteem voor het inschakelen van burgers bij reanimaties. Bij een melding van een mogelijke hartstilstand via 112 stuurt de alarmcentrale ook een oproep naar burgerhulpverleners in de omgeving van het slachtoffer. Omdat het gemiddeld tien minuten duurt voordat een ambulance ter plaatse is, is hulpverlening door burgers van levensbelang.

Werkgroep KVO
De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) heeft de twee AED’s geplaatst. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente, brandweer, politie en ondernemers uit het stadscentrum.

Meer informatie
Meer informatie over HartslagNu en het aanmelden als burgerhulpverlener is te vinden op www.hartslagnu.nl.