Week van de Pleegzorg

Zeeland heeft een tekort aan pleeggezinnen. In de Week van de Pleegzorg van 31 oktober t/m 7 november organiseert Pleegzorg Nederland diverse activiteiten om aandacht te vragen voor het tekort en het belang van pleegzorg.

Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met sportverenigingen voor de werving van nieuwe pleegouders. Sportclubs kunnen een bijdrage leveren door hun sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek. Al zo’n 30 Zeeuwse sportverenigingen meldden zich aan, waaronder softbalvereniging Het Zeeuwse Honk in Terneuzen.

Bezoek wethouder
Wethouder Sonja Suij (Jeugd) bezoekt op 5 november een pleeggezin in de gemeente Terneuzen. Ook wethouders in andere gemeenten bezoeken pleeggezinnen. Het komend jaar fungeert elke wethouder als ambassadeur voor een pleeggezin. Zo houden wethouders en pleeggezinnen elkaar op de hoogte en krijgen bestuurders informatie over pleegzorg uit eerste hand.

Informatieavonden
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het pleegouderschap organiseert Juvent informatieavonden door heel Zeeland. Zo is er op 22 november in Terneuzen een informatiebijeenkomst. Kijk op www.juvent.nl of vraag een informatiepakket aan.

Een overzicht van alle activiteiten tijdens de Week van de Pleegzorg staat op www.weekvandepleegzorg.nl.