ZorgSaam en aan-z slaan de handen ineen tijdens vakantieperiode

ZorgSaam, gemeente Terneuzen en welzijnsinstelling aan-z bundelen de krachten om huishoudelijke hulp in de zomervakantie te optimaliseren. Samen vormen zij het V-team (Vakantiekrachten-team). Dit team ondersteunt cliënten met huishoudelijke hulp. Het V-team bestaat inmiddels uit zes vakantiekrachten. De werving loopt nog, dus wie interesse heeft…

Zo-net biedt huishoudelijke hulp aan inwonersvan de gemeente Terneuzen. Het gaat om inwoners die (tijdelijk) niet zelf het huishouden kunnen verzorgen, maar dit wel goed zelf kunnen aansturen. Zo-net is onderdeel van welzijnsinstelling aan-z. De thuiszorg-tak van ZorgSaam is de grootste thuiszorgorganisatie van Zeeuws-Vlaanderen en levert onder andere ook hulp in het huishouden in de gemeente Terneuzen.

V-team
Wethouder Jurgen Vervaet (Wmo) is blij dat er samengewerkt wordt. “We moeten in het sociaal domein veel meer zoeken naar verbindingen tussen organisaties. We weten als gemeente vaak heel goed wat zorgaanbieders kunnen bieden, maar weten die elkaar ook te vinden? Doordat ZorgSaam en zo-net de krachten bundelen, kunnen we ervoor zorgen dat we de cliënten in de zomervakantie toch kunnen helpen. We noemen de pool met vakantiekrachten het V-team. De naam doet wel een beetje denken aan het A-team. Dat kwam overigens ook altijd te hulp!”

Helpen
Piet van der Maas, bestuurder ZorgSaam: “Wij hebben momenteel een uitgebreide pool met vakantiekrachten. Deze pool maakt, door de samenwerking, deel uit van het V-team. We zijn blij dat we daar zo-net mee kunnen helpen. En zitten wij in de toekomst eens krap, dan heeft het V-team wellicht nog wat capaciteit over om ons te helpen.”

Voldoen aan de vraag
André van der Windt, recent aangetreden als interim-directeur bij aan-z, geeft aan dat ook zo-net in oplossingen denkt: “Fijn dat we tijdelijke krachten mogen verwelkomen. Daarnaast overleggen we ook met onze cliënten over wat ze in de zomer nodig hebben. Sommigen gaan bijvoorbeeld zelf met vakantie. Ook hebben we medewerkers bereid gevonden om in de zomer tijdelijk wat extra uren te werken. We verwachten al onze cliënten de huishoudelijke hulp te bieden die ze nodig hebben!”