Opvang Handelspoort

Handelspoort banner 1500x600 px

Algemene informatie

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het verzoek gedaan om in het voormalig Neckermann-gebouw aan de Handelspoort een regionale opvanglocatie te realiseren. De asielopvang in Nederland staat nog steeds onder grote druk. Er zijn niet genoeg opvangplekken voor asielzoekers. Daarom heeft het college het voorgenomen besluit genomen om mee te werken aan dit verzoek. Dit ligt op 11 juni voor aan de gemeenteraad.

Het college vindt het belangrijk om de verantwoordelijkheid in de asielcrisis te blijven nemen. Er is sprake van een schrijnende situatie. In Zeeland is de afspraak gemaakt dat er in de gemeenten Terneuzen, Goes en Middelburg een regionale opvanglocatie komt. Dat is een locatie die voor minimaal tien jaar beschikbaar is voor de opvang van asielzoekers. Afgesproken is dat er in Zeeuws-Vlaanderen vierhonderd opvangplekken komen. De locatie in Terneuzen is na aanpassing geschikt voor tweehonderd opvangplekken.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen we u naar de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar opvang@terneuzen.nl.
Of klik hier als u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 1 - mei 2024