Parkeerontheffing voetgangersgebied (verzinkbare palen)

Om met uw (vracht)auto toegang te verkrijgen tot voetgangersgebied moet u een ontheffing aanvragen. Op basis van kentekenherkenning krijgen ontheffinghouders toegang tot het voetgangersgebied. Met een ontheffing kan u alleen korte tijd stilstaan voor het laden en het lossen. Over de mogelijkheden voor langer parkeren in de binnenstad vindt u meer informatie op de pagina parkeertarieven.

Het aanvragen van een ontheffing kunt u online doen. Gebruik de knop 'Parkeerontheffing voetgangersgebied aanvragen'. U kunt vervolgens inloggen met DigiD of als bedrijf met eHerkenning en betalen via iDeal. De verwerking van de ontheffing duurt maximaal 5 werkdagen. Deze ontheffing is geldig tot einde van de verleende termijn en wordt niet automatisch verlengd. Er vindt geen restitutie plaats bij korter gebruik.

Aanvragen parkeerontheffing voetgangersgebied

 

Waar zijn de voetgangersgebieden?

De gebieden in Terneuzen die als voetgangersgebied zijn aangemerkt, kunt u zien op het overzicht voetgangersgebieden. Deze gebieden zijn gesloten voor het verkeer door middel van verzinkbare palen of alleen op bepaalde tijden vrij toegankelijk voor laden en lossen:

  • In Terneuzen zijn De Arsenaalstraat, Vlooswijkstraat, Noordstraat en Markt een voetgangersgebied.
    De Nieuwstraat in Terneuzen is alleen vrij toegankelijk op maandag t/m vrijdag van 7:00 uur tot 17:30 uur. Voor de overige uren wordt voor de Nieuwstraat geen parkeerontheffing uitgegeven.
  • In Axel is de inrit alleen vrij toegankelijk op maandag t/m donderdag van 7:00 uur tot 21:00 uur, op vrijdag van 7:00 uur tot 21:30 uur en in het weekend van 16:00 uur tot 21:00 uur. De uitrit is altijd gesloten.

Let op: de palen gaan op de genoemde eindtijden automatisch omhoog. U kunt na deze tijd niet vrij uitrijden.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een ontheffing moet u aantonen dat het noodzakelijk is dat u in het voetgangersgebied moet zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u daar een bedrijf heeft of bewoner of leverancier binnen het gebied bent.

Kosten

In 2024 kost een parkeerontheffing voor het voetgangersgebied € 23,70.

Wijzigingen

Heeft u (tijdelijk) een ander auto? Dan moet u ons op de hoogte stellen. Gebruik hiervoor ook de knop 'Parkeerontheffing voetgangersgebied aanvragen'. U logt in met DigiD of als bedrijf met eHerkenning . U kiest vervolgens voor de optie 'wijzigen kenteken'. Nadat wij de betaling hebben ontvangen is uw ontheffing binnen twee werkdagen actief.

Storing melden

Bent u in het bezit van een ontheffing maar is er een storing? Tijdens kantooruren kunt u bellen met de gemeente via 14 0115. Buiten kantooruren kunt u de storing bij de politie melden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met 14 0115.