Terneuzen geeft jou de ruimte

Met bijna 55.000 inwoners heeft de gemeente Terneuzen het hoogste inwoneraantal van Zeeland. We zetten ons als gemeente in voor onze inwoners en voor alle bedrijven, instellingen en verenigingen die onze gemeente rijk is.

Met ruim 500 collega’s zijn we één van de grotere overheidswerkgevers van Zeeland. De gemeente heeft allerlei taken en veel verschillende functies. Dat komt omdat we met veel onderwerpen te maken hebben. Van afvalinzameling en groenbeheer tot verlenging van je rijbewijs of paspoort. We reiken zwemdiploma’s uit, maar geven ook parkeerboetes. We zijn gesprekspartner van internationale bedrijven in de Kanaalzone, maar ook van zelfstandig ondernemers. We zijn betrokken bij de bouw van een compleet nieuwe wijk of een schuur in je achtertuin. En we zorgen ervoor dat de orde en handhaving tijdens een festival goed verloopt, maar werken ook mee aan het bestrijden van illegale activiteiten. Dus of het nu gaat om het maken van beleid voor economie, cultuur of zorg en welzijn: het werk dat we doen, heeft invloed op de samenleving. Dat zorgt voor veel afwisseling. Daarnaast werken we in een politieke omgeving wat het werk extra boeiend maakt.

Zeven redenen om jou over de streep te halen:

1. Bij ons mag je jezelf zijn

Zeeuws-Vlamingen hebben een bourgondische levensstijl en een vriendelijk karakter. Dat zie je terug in onze organisatie: er is ruimte voor jou als persoon. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich thuis voelen in de organisatie en dat zij zichzelf mogen zijn. Bij de gemeente Terneuzen werken collega’s die verschillend zijn in leeftijd, talenten, culturele achtergrond en manieren van denken. Er is een brede diversiteit. Wat we met elkaar delen, is dat we het beste willen doen voor de gemeente Terneuzen. Kijk welke vacatures er op dit moment open staan om jouw talenten in te zetten. [Link naar vacaturepagina].

Re-integratie

Naast stages bieden wij ook re-integratiekansen aan voor mensen die een langere tijd geen betaalde baan kunnen vinden. Dat kan verschillende redenen hebben. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden om aan de slag te gaan. Je doet werkervaring op bij onze gemeente of bij een bedrijf of organisatie waar we mee samenwerken. Wij vinden dat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt en helpen jou daar graag bij! Neem hiervoor contact op met het WerkServicePunt (WSP) Zeeuws-Vlaanderen. Stuur een e-mail naar info@wspzvl.nl of bekijk de website.

2. Samenwerking is de sleutel

Met ruim 500 collega’s hebben we veel vakkennis en professionaliteit in huis. Je kunt een beroep doen op elkaar en dat is fijn. De samenwerking is niet alleen intern: de gemeente Terneuzen pakt ook haar rol bij projecten die buiten de gemeente of regio spelen. Andere overheden vragen ons regelmatig om mee te denken over hun vraagstukken. Dat maakt ons werk extra interessant. Als nieuwe collega is het fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat. Je werkt samen met je team, maar ook met andere teams binnen de organisatie. Er zijn vier afdelingen en vijftien teams. Bekijk ons organogram voor meer informatie.

3. We bieden jou ruimte voor ontwikkeling

Het mooie aan het werken bij de gemeente Terneuzen is dat je kunt blijven groeien als expert. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en opleidingen te volgen. Als je behoefte hebt aan een nieuwe uitdaging, of als je juist minder uitdaging wilt, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Zo kan je op een prettige manier je werk blijven doen en energie halen uit je werk. Je teamleider en onze collega’s van Personeel & Organisatie (P&O) denken graag met je mee in de ambities die je hebt en de carrière die je voor je ziet. Binnen onze gemeente zijn veel voorbeelden van collega’s die de uitdaging zijn aangegaan in een ander team of afdeling. Je hebt dus zelf de regie over jouw loopbaan. Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden [link].

4. We geven jou ruimte voor uitdagende projecten

Onze samenwerking gaat verder dan de gemeentegrenzen. Dat maakt ons werk afwisselend en zinvol. Terneuzen is het economische hart van Zeeuws-Vlaanderen. Dankzij onze centrale locatie in de North Sea Port regio dragen wij bij aan een levendige Zeeuwse én Vlaamse regio. Samen met de havens van Gent en Vlissingen staan wij op nummer 3 als Europese tophaven. Als gemeente geven we de ruimte aan economische ontwikkelingen, duurzaamheid en innovatie. Dat doen we in samenwerking met partners in Zeeland, Nederland en Vlaanderen. Doordat wij behoren tot één van de grotere overheidsorganisaties van Zeeland, zijn onze projecten vaak groot en uitdagend. Ga met ons die uitdaging aan!

5. We bieden jou een baan met maatschappelijke waarde

Naast de economische ontwikkelingen die invloed hebben op de hele regio, spelen er binnen alle vakgebieden belangrijke ontwikkelingen. Dat betekent dat je bij de gemeente Terneuzen een baan krijgt die ertoe doet. We zijn dichtbij en bereikbaar voor alle inwoners. Ook voor hen die extra ondersteuning nodig hebben op welk gebied dan ook. Daarnaast werken we voor het onderwijs aan grote projecten en verwachten we mooie resultaten voor de toekomst. Vind meer over onze ambities in het bestuursakkoord en ga voor een baan met maatschappelijke meerwaarde!

6. We bieden jou vrijheid, vertrouwen en flexibiliteit

Een goede balans tussen werk en privé vinden we belangrijk. Collega’s met een kantoorfunctie kunnen hybride werken: zowel op kantoor als thuis. Daarnaast zijn er flexibele werktijden. De kantoorlocaties zijn altijd open tussen 7.00 en 19.00 uur. Soms zijn de gebouwen langer open vanwege avondvergaderingen. In de avond werken is in sommige functies af en toe nodig voor raadsvergaderingen of bewonersbijeenkomsten. Je neemt die uren dan op een ander moment weer op. Je deelt je werk dus in zoals het past bij jouw privéleven en wat past bij de verantwoordelijkheden van je functie. Jij zorgt daarin zelf voor de juiste balans en krijgt hierin de vrijheid en het vertrouwen.

7. We bieden je een prachtige woonomgeving met rust en ruimte

Het is goed wonen in Terneuzen. Je moet wel van deze stoere havenstad houden. Ons stadhuis en stadskantoor staan aan de Westerschelde. Je ziet de schepen hier vlak langs de Zeedijk voorbij varen. Hier vind je ook goede voorzieningen voor zorg en welzijn, winkels, cultuur en horeca. Wonen kan ook buiten de stad. Kies dan voor de meer gemoedelijke kernen of één van de kleine gehuchten in het groen. Je vindt in onze gemeente prachtige kreken, stevige dijken, groene natuurgebieden en bosrijke plekken. Rust en ruimte is altijd dichtbij. Bovendien zijn de woningen nog betaalbaar. In Zeeuws-Vlaanderen krijg je ‘waar voor je geld’ met ruime woningen en percelen.

De centrale ligging van Terneuzen is perfect. Binnen een half uur:

  • sta je in de Vlaamse steden Gent en Antwerpen
  • breng je een bezoek aan Middelburg, Vlissingen en Goes
  • maak je een strandwandeling langs de prachtige stranden van West-Zeeuws-Vlaanderen

Ook als je buiten de gemeentegrens woont, sta je vanaf het stadhuis binnen een half uur op vrijwel iedere bestemming in Zeeuws-Vlaanderen of bereik je één van de eerder genoemde grotere steden.