Zo verloopt ons sollicitatieproces

Pak je ruimte en solliciteer op die leuke functie! We zetten het hele proces hier voor je op een rij.

Solliciteer

Je hebt een functie gezien waar je op wilt solliciteren, maar hebt nog een prangende vraag. Bel dan gerust de contactpersoon van de vacature. Als je zover bent, klik dan onderaan de vacaturepagina op ‘solliciteren’ en vul het sollicitatieformulier in. Voeg ook je cv en motivatiebrief toe. Je ontvangt direct een ontvangstbevestiging. Wanneer de vacature sluit, bekijken we alle sollicitaties. Meestal krijg je binnen een week een mailtje met een uitnodiging voor een gesprek of een afwijzing.

Kom kennismaken

Het eerste gesprek is een kennismaking. Een leidinggevende en collega van het team vertellen je over onze organisatie en de functie waarop je solliciteert. Daarnaast willen we meer over jou te weten komen. We zijn benieuwd naar jouw werkervaring en waarom jij geschikt bent voor de functie. Hebben we allebei het gevoel dat jij bij ons past, dan gaan we graag met jou verder naar de volgende stap: het tweede gesprek!
Tijdens het tweede gesprek hebben we misschien nog wat verdiepingsvragen. Je maakt dan ook kennis met andere collega’s, bijvoorbeeld het afdelingshoofd of andere collega’s uit het team. Voor sommige functies maakt een assessment deel uit van de sollicitatieprocedure. Als dit zo is, staat dit in de vacaturetekst.

Kom op arbeidsvoorwaardengesprek

Als jij de meest geschikte kandidaat voor de functie bent, nodigen we je graag uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. In dit gesprek krijg je meer informatie over het werken bij de gemeente Terneuzen en doen we je een aanbod met een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden. Daarnaast vragen we je om een aantal formulieren in te vullen die we nodig hebben voor onze personeels- en salarisadministratie. Hebben we een akkoord over de arbeidsvoorwaarden? Je ontvangt de arbeidsovereenkomst en je leidinggevende neemt met jou contact op om afspraken te maken over je eerste werkdag.

Aan de slag

Op je eerste werkdag zorgen wij ervoor dat je aan de slag kunt. De toegang tot de locatie en je telefoon zijn geregeld en als het nodig is voor jouw functie staat ook je laptop klaar. Natuurlijk maak je ook kennis met je team en krijg je een eerste introductie, zodat je je snel thuis voelt. Ook organiseren we bijeenkomsten voor nieuwe medewerkers.
Welkom bij de gemeente Terneuzen! Wij geven je de ruimte om hier je uitdagingen aan te gaan.