Algemene informatie

Op deze pagina vindt u informatie en nieuws over de voortgang van de reconstructie van de Westkade in Sas van Gent. De werkzaamheden voor het herstel van de kade gaan in de eerste week van mei van start.
U kunt zich hier aanmelden voor een nieuwsbrief in uw mailbox.

Het gedeelte van de Westkade bij Rosier is sinds februari 2019 gesloten voor doorgaand verkeer. Uit onderzoek bleek dat de fundering van de kadeconstructie (uit 1913) sterk verzwakt was. Eind januari 2020 bereikten de gemeente Terneuzen, Rosier en Rijkswaterstaat overeenstemming over de aanpak van de reconstructie. Het bedrijf Rosier is opdrachtgever van het project.

Update 2 mei 2020: Een belangrijke stap in de reconstructie van de Westkade in Sas van Gent is gezet. De vergunningen zijn sinds eind april binnen. In de eerste week van mei gaan de reconstructiewerkzaamheden van start. Dan wordt ook de planning van de verschillende projectfasen duidelijk. Tijdens de werkzaamheden aan de Westkade zal Rosier ook de laad- en losinstallaties op de kade vernieuwen. Rosier verwacht dat de Westakde voor het einde van dit jaar open kan voor doorgaand verkeer.