Wat kan ik doen?

Ben je slachtoffer, pleger of getuige en wil je dat het geweld stopt, of maak je je zorgen? Op verschillende plaatsen kan je terecht voor informatie, advies en hulp. Doorbreek de cirkel: praat erover met elkaar of zoek hulp.

Een eerste stap

Denk je dat er bij iemand sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling? Een kort gesprek, een gebaar of een eenvoudige vraag: ‘Gaat het goed met je, of wat kan ik voor je doen?’ kan een eerste stap zijn om iemand te helpen.

Gesprek, advies, hulp

Maak je je zorgen over mishandeling of huiselijk geweld bij jezelf of bij anderen? Neem dan contact op met Veilig Thuis Zeeland, www.veiligthuiszeeland.nl. Bel 0800 2000 (24 uur per dag, zeven dagen in de week, gratis) of chat (via de website, tussen 9.00 en 17.00 uur). Als je wilt, kun je dit anoniem doen. Je hoeft dus niet je naam te noemen als je dat niet wilt.

Kindertelefoon

De Kindertelefoon is er speciaal voor kinderen. Je kan de Kindertelefoon bellen via tel. 0800 0432 (elke dag  tussen 11.00 en 21.00 uur). Als je dat fijner vindt, kan je ook met ze chatten. Kijk hiervoor op de website van de Kindertelefoon,

Informatie

In sommige situaties kunnen thuis de spanningen oplopen, waardoor huiselijk geweld kan ontstaan. Wat is huiselijk geweld, hoe herken je het en wat doe je als het in je omgeving voorkomt? Kijk voor meer informatie op: www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl,

Masker 19

Is het in jouw situatie lastig om te bellen? Dan kun je chatten met Veilig Thuis of je kunt terecht bij de apotheek door ‘masker 19’ te zeggen. Dan komt er altijd actie voor hulp, op de website https://www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl/masker-19 lees je hoe dat in zijn werk gaat.

In gevaar? Bel 112

Ben jij, of iemand anders, NU in gevaar? Bel dan  de politie: 112.
Denk je aan zelfdoding en heb je nu hulp nodig? Kijk op www.113.nl of bel 0800 0113.

Centrum voor Sexueel Geweld

Centrum Seksueel Geweld: telefoon 0800-0188, ook chatten
Hulplijn bij verkrachting en aanranding. (24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week)

aan-z

aan-z is de organisatie voor kortdurende jeugdhulp en maatschappelijke dienstverlening, welzijn en de uitvoering van de Wmo voor alle inwoners van de gemeente Terneuzen. Inwoners van de gemeente Terneuzen kunnen bij aan-z terecht voor informatie, advies en (opvoed)ondersteuning vanuit maatschappelijk werk, jeugd en gezin, jeugdpreventie en welzijnswerk. Ook verleent aan-z toegang tot Wmo-voorzieningen en jeugdhulp in de gemeente Terneuzen. Neem contact op via de website, of per e-mail: info@aan-z.eu. Liever telefonisch contact? Telefoon: 0115 563 015.

website: www.sameninterneuzen.nl

Overige hulp- en meldlijnen

Klik op de link voor Overige hulp- en meldlijnen.

#wijdoorbrekendecirkelvangeweld

Praat met elkaar over huiselijk geweld. Deel jouw tips, verhalen en ervaringen op social media met #wijdoorbrekendecirkelvangeweld