Woononderzoek

De gemeente Terneuzen onderzoekt momenteel het gebruik van woningen binnen haar gemeentegrenzen.
Bent u eigenaar van een woning waar geen personen staan ingeschreven? En heeft u een brief van ons ontvangen? Dan kunt u ons via deze pagina informeren over het gebruik van de woning. Maak de keuze die voor u van toepassing is.
 

Ik verhuur de woning voor periodes van minder dan vier maanden

Verborgen inhoud

Ik verhuur de woning voor periodes langer dan vier maanden

Verborgen inhoud

Ik verhuur de woning aan toeristen

Verborgen inhoud

Ik bezit deze woning als tweede woning

Verborgen inhoud

Ik ben bewoner en wil me inschrijven in de gemeente

Verhuist u binnen de gemeente Terneuzen? Of komt u in de gemeente Terneuzen wonen? Geef uw verhuizing dan aan ons door vanaf 4 weken (28 dagen) voor de verhuizing, tot 5 dagen erna.

Wat gebeurt er als ik niet reageer?

Eigenaren die niet reageren, zullen wij doorgeven aan Sabewa Zeeland. U ontvangt dan een aangiftebiljet voor de toeristenbelasting. Naast de regels voor het inschrijven van bewoners of het registreren van kortdurende verhuur heeft u mogelijk ook te maken met andere regels en wettelijke bepalingen. Denk daarbij aan vergunningen en kwaliteitseisen voor flexwonen.

Andere situatie?

Het is ook mogelijk dat er een andere reden is voor het waterverbruik in uw woning. U kunt dit toelichten door een e-mail te sturen naar flexwonen@terneuzen.nl. Of u kunt ons bellen op telefoonnummer 14 0115.

Meer informatie en contact

Heeft u nog vragen? Aarzelt u dan niet om contact op te nemen. Dat kan per mail via flexwonen@terneuzen.nl. U kunt ons ook bellen op telefoonnummer 14 0115.