Geanonimiseerde vragen en antwoorden
A: Op de locatie aan de Westkade komen de supermarkten Albert Heijn en Lidl, deze zijn nu ook al in Sas van Gent gevestigd en gaan verhuizen. Een derde supermarkt komt er niet. Op het perceel aan de Westkade is wel ruimte voor nog een derde gebouw/functie. Hier is echter nog geen invulling/kandidaat voor. De kleuren die de gebouwen in het Masterplan hebben gekregen hebben geen betekenis
A: Wanneer funderingspalen benodigd zijn zal er gekozen worden voor boorpalen. Deze methode geeft geen trillingen tijdens het aanbrengen. Voor de aanvang van de werkzaamheden wordt een bouwkundige opname van de woningen die in de directe nabijheid staan uitgevoerd. Dit gebeurd door een erkend expertisebureau. Dit bureau zal ook de huiseigenaren tijdig verwittigen. Deze opname dient als bewijsstuk wanneer er toch nog onverwacht schade zal optreden. Tevens zal door de bouwaannemer een CAR verzekering worden afgesloten.
A: Deze suggestie gaan we zeker meenemen bij het ontwerp van de openbare ruimte. Wij willen de openbare ruimte graag samen met bewoners/ondernemers vorm gaan geven.
A: Tussen het perceel aan de Westkade en de omliggende woningen is een groenstrook gepland.
A: Op dit moment is deze detail informatie nog niet bekend. U moet denken aan appartementen met een grootte van ca. 70 tot 90 m2.
A: Er zal eerst een bouwkundige studie plaatsvinden voordat de panden Stationsstraat 11 en 13 gesloopt worden. Dit gebeurt om gevaar van beschadigingen/verzakkingen te voorkomen. Als dit bouwkundig onderzoek is uitgevoerd weten we welke mogelijkheden er zijn om een doorgang te realiseren. Uiteraard heeft, bij het realiseren van de doorgang en de verdere inrichting van de locatie en het openbare gebied, de beeldkwaliteit en het aanzicht van de Stationsstraat alle aandacht.
A: Bij het ontwerp van de woningen en infrastructuur zal er rekening gehouden worden met de achteruitgang van de woningen aan de Stationsstraat. Op welke wijze een en ander vorm gegeven kan worden moeten we bij het ontwerp bekijken.
A: Via de Suikerdijk wordt al het vrachtverkeer geleid. We willen het vrachtverkeer voor de bedrijven (op het bedrijventerrein) en de supermarkten via de Suikerdijk laten rijden. De personenwagens die naar de supermarkten gaan willen we via de Westkade het terrein op laten rijden. Zo kunnen we het vrachtverkeer van het personenverkeer scheiden.
A: Op het terrein van de nieuwe supermarktlocatie is geen horeca voorzien.
A: De woningen komen los te staan van de bestaande bebouwing. De woningen moeten nog worden ontworpen. Ook de exacte locatie en positionering van de woningen staat niet vast en moet bij het ontwerp bekeken worden. Bij het ontwerp wordt uiteraard rekening gehouden met de door u aangegeven zaken.
A: De bestaande parkeerplaatsen voor de supermarkten in het centrum worden inderdaad vervangen voor woningen. Voor de nieuwe woningen zullen ook, op basis van de parkeernormen, voldoende parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Hiervoor zal een parkeerbalans worden opgesteld, die zal worden opgenomen in het bestemmingsplan. Deze ontwikkeling mag namelijk niet leiden tot extra parkeerdruk op het openbaar gebied.
A: In het huidige plan zitten nu enkel de twee supermarkten. Kleinschalige detailhandel (zoals een drogisterij wordt genoemd) is hierbij niet voorzien. Het 3e perceel zit niet in dit plan. De ontwikkeling hiervan komt op een later moment.
A: Wij gaan uw suggesties meenemen bij het ontwerp van de openbare ruimte in het plan.
A: De huurwoningen die hier gebouwd gaan worden zijn woningen van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Het type woning dat hier gebouwd gaat worden is nog niet bekend. Op dit moment is het programma voor de AH en Lidl locatie nog niet gereed, maar voor de invulling in het centrum van Sas van Gent zijn levensloopbestendig of eengezinswoningen het meest voor de hand liggend. Ook een mix van deze 2 types is denkbaar.
A: De strook achter de Sasse Poort, tegenover de Eikenstraat, zit niet in het plan. Deze strook is bestemd als bedrijventerrein waar wonen en werken mogelijk is. De bestemming van dit terrein veranderd niet.
A: Er gaan inderdaad garageboxen verplaatst worden om een doorgang te kunnen maken richting de Sasse Poort. De garageboxen die verdwijnen worden op een andere locatie teruggebouwd in de nabijheid van de huidige locatie. Hoeveel boxen en op waar exact deze worden teruggebouwd wordt momenteel besproken met de eigenaar van de garageboxen. De eigenaar van de garageboxen zal dit uiteindelijk met zijn huurders bespreken/communiceren. Op de schetsen zoals opgenomen in het Masterplan, waar de doorgang op getekend staat, kan je al grofweg zien welk deel van de huidige boxen zullen verdwijnen. Dit is nog niet op detailniveau bekend.
A: Er zal eerst een bouwkundige studie plaatsvinden voordat er iets met de panden nr 11 en 13 zal gebeuren. Dit gebeurt om gevaar van beschadigingen/verzakkingen te voorkomen. Als dit bouwkundig onderzoek is uitgevoerd weten we welke mogelijkheden er zijn om een doorgang te realiseren.
Uiteraard krijgt bij het realiseren van een doorgang de verdere inrichting van de locatie en de beeldkwaliteit en ook het aanzicht van de panden aan de Stationsstraat alle aandacht. Bekeken wordt welke mogelijkheden er zijn om een oplossing te vinden voor het geschetste probleem van uiterlijk van het pand.
De parkeerruimte voor de panden Stationsstraat 11 en 13 ligt in openbaar gebied. De ontwikkeling zal moeten voorzien in voldoende parkeermogelijkheid. Bij de inrichting van het gebied zal worden voorzien in voldoende parkeren.
Heeft het appartement een eigen parkeerplaats voor de bewoners, of moeten die ook gewoon op straat parkeren.
A: Voor de 12 appartementen is de ontwikkelaar voornemens aan de Wilhelminalaan (waar nu ook parkeerplaats van AH is), garages te maken. Deze behoren dan als eigendom bij de appartementen. Voor de nieuwe woningen zullen ook, op basis van de parkeernormen, voldoende parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Deze ontwikkeling mag namelijk niet leiden tot extra parkeerdruk op het openbaar gebied.