Aquajoggen

Aquajoggen is, zoals de naam al zegt, een soort van hardlopen in het water. Afgewisseld met verschillende conditietrainingen en spierversterkende oefeningen. Je draagt een wetbelt, een soort buikriem, waarmee je rechtop in het water blijft drijven. De trainingen worden in diep water in het instructiebad gegeven en bestaan uit een warming-up, een inspanningsgedeelte en een cooling-down. Doordat de beweegbare bodem van het instructiebad naar 2 m diep zakt, is het noodzakelijk dat je kunt zwemmen.

Waarom

Tijdens een training aquajoggen worden verschillende loopvormen en spierversterkende oefeningen met muziek aangeboden. Hierdoor worden alle grote spiergroepen en het lichaam intensief getraind. 30 minuten aquajoggen staat gelijk aan 2 uur wandelen. Door de weerstand van het water is er 40% meer calorieverbruik in vergelijking met dezelfde bewegingen boven water. Aquajoggen werkt zeer ontspannend en versnelt het herstel van blessures. De blessuregevoeligheid is ook erg laag, omdat er geen schokbelasting plaats vindt in de wervelkolom en gewrichten.

Voor wie 

Aquajoggen is geschikt voor mensen die aan hun conditie willen werken, hun spieren willen versterken, willen afslanken, willen bewegen om therapeutische redenen of willen bewegen voor de gezelligheid.

Wanneer  

Elke maandagmiddag van 13:45 tot 14:15 uur.
Elke woensdagochtend van 11:15 tot 11:45 uur.
Elke donderdagochtend van 11.15 tot 11.45 uur.
Voor en na de training is er de mogelijkheid om een kwartier in- en uit te zwemmen in het instructiebad.

Tarieven

Kijk voor de meeste actuele tarieven bij de tarieven van het recreatief zwemmen.

* Bij aanschaf van een meerbadenkaart wordt eenmalig € 7.50 paskosten (incl. € 5.00 borg) in rekening gebracht. De meerbadenkaarten zijn 1 jaar na aanschaf geldig, er wordt geen restitutie verleend op meerbadenkaarten.

Aanmelden

Voor de les moet u het deelnamebewijs inleveren bij de lesinstructeur.