Zwem-ABC

Het zwem-ABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma`s: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma`s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

De eerste zwemlessen

Bij het zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren lopen in het water, spetteren, te watergaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat het voor kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt, ieder spel heeft een bedoeling! Als een kind kan drijven op borst en rug, is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan de zwemslagen wordt aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder waterzwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en de kant en naar de bodem gaan. De diploma-eisen van het zwem-ABC.

Wie A zegt moet ook B en C zeggen

Een kind dat zwemdiploma C heeft gehaald, heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en watersport plezier. Het kind is vaardig en veilig om deel te nemen aan zwemsporten, zeilen, surfen, snorkelen ect.

Lesdagen en tijden

Je kunt kiezen voor een maal in de week 1 uur zwemles of twee keer in de week 1 uur zwemles. Wij geven van maandag t/m vrijdag (na schooltijd) en op zatedag zwemles.

Tarieven

Kijk voor de meest actuele tarieven bij de tarieven van zwemlessen van 1 uur.

Leerlingvolgsyteem

De lesvorderingen van uw zoon of dochter kunt u online meevolgen in ons leerlingvolgsysteem. Aan de hand van smileys kunt u zien hoe goed uw kind het in de zwemles doet. Iedereen krijgt hiervoor een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord.

Opgave 

U kunt uw zoon of dochter voor zwemles schriftelijk opgeven aan de balie van het sportcentrum vanaf de vierde verjaardag. U kunt uw zoon of dochter ook digitaal opgeven in onze webshop. Bij inschrijving wordt € 10,60 inschrijfgeld gerekend. Wij leiden kinderen vanaf 5 jaar op voor het zwem-ABC.
Nog vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op. 0115-455870

Zwemlessen voor kinderen van 8 jaar en ouder

Kinderen die 8 jaar of ouder zijn en nog geen zwemdiploma hebben, krijgen bij ons voorrang op de wachtlijst. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het kind nog niet kan zwemmen. Zo kan het zijn dat het kind in het geheel niet geïnteresseerd is in zwemmen of zijn de kosten die leren zwemmen met zich meebrengen,  een reden om geen zwemles te volgen.
Er zijn verschillende mogelijkheden die u wellicht kunnen helpen uw zoon/dochter toch zijn en/of haar zwemdiploma te laten behalen.

Instromen in de zwemlessen

Op dit moment kunnen alleen kinderen vanwege een verhuizing (van buiten de gemeente) bij ons instromen in de zwemlessen. Instromen in onze lessen kan alleen als uw kind voorheen bij een andere zwemschool zwemles gevolgd heeft. Elke woensdagmiddag vanaf 17.45 uur organiseren wij voorzwemmen. Tijdens het voorzwemmen kijken wij naar het zwemniveau van uw kind en kijken we in welke groep uw kind kan instromen. Voor meer informatie neem telefonisch contact met ons op.