Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen 15 maart 2023

Verkiezingen Provinciale Staten en waterschap 15 maart 2023

De verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschap zijn op 15 maart. U mag dan stemmen voor de leden van de Provinciale Staten van Zeeland en voor de leden van het algemeen bestuur van het waterschap Scheldestromen.
Per verkiezing gelden andere voorwaarden om te mogen stemmen. De voorwaarden per verkiezing leest u hier.

Wanneer ontvang ik de stempassen?

De stempassen krijgt u uiterlijk 1 maart thuisgestuurd. U krijgt twee stempassen als u mag stemmen voor beide verkiezingen. Eén voor de Provinciale Staten van Zeeland en één voor het waterschap Scheldestromen. Het kan zijn dat u maar één stempas krijgt, omdat u maar voor één van de twee verkiezingen stemrecht heeft.

Op wie mag ik stemmen?

Uiterlijk vrijdag 10 maart ontvangt u een overzicht van de kandidatenlijsten van de partijen die deelnemen aan de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen.

Waar mag ik stemmen?

Op woensdag 15 maart mag u van 7.30 uur tot 21.00 uur uw stem uitbrengen op een van de stembureaus binnen de gemeente Terneuzen. De adressen van de stembureaus kunt u hier raadplegen. De adressen staan ook op de bijsluiter bij uw stempas(sen) en op de achterzijde van de kandidatenlijsten vermeld. U kiest zelf bij welk stembureau u gaat stemmen. Naast de vaste stembureaus is er op 15 maart ook een mobiel stembureau. Voor het mobiele stembureau gelden afwijkende openingstijden.

Wat moet ik meenemen?

Als u gaat stemmen neemt u mee:
•    uw identiteitsbewijs;
•    uw stempas.

Meer informatie vindt u op de pagina Veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij?
Vul dan het contactformulier in of bel met 14 0115.