Vergunningen reconstructie Westkade binnen

Alle vergunningen voor de reconstructie van de Westkade in Sas van Gent, ter hoogte van kunstmestfabriek Rosier, zijn binnen.

De voorbereidingen voor de sloop- en bouwwerkzaamheden worden komende week hervat. Als eerste worden de kade, de weg en een aangrenzend deel van het terrein van Rosier ingericht als bouwterrein. De bouw van de nieuwe kade duurt volgens planning zeker tot het eind van dit jaar. De Westkade wordt voor het eind van het jaar weer open gesteld voor doorgaand verkeer. De herinrichting van de los- en laadinstallatie van Rosier is dan naar verwachting nog niet gereed.

Vergunningen

De kade is sinds eind februari 2019 dicht vanwege verzakkingsgevaar. Eind januari 2020 bereikten Rosier Nederland BV, Rijkswaterstaat en de gemeente Terneuzen overeenstemming over het herstelplan. De afgelopen weken was het wachten op de vergunningverlening. Het ging om een waterwet- en een omgevingsvergunning. De waterwetvergunning is afgegeven door Rijkswaterstaat. De procedure voor de omgevingsvergunning liep via de provincie.

Tijdelijke doorgang en omleidingsroutes

De Westkade is dicht voor auto’s en vrachtwagens. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van een alternatieve route over het bedrijfsterrein van Rosier. Voor auto’s en vrachtverkeer blijft een omleidingsroute via de Tractaatweg van kracht.