Projectbureau binnenstad Terneuzen

Bezoekadres en openingstijden:

Bezoek ons vanaf woensdag 15 mei op Noordstraat 21 in Terneuzen. Wij zijn open op dinsdagmiddag en woensdagochtend. Wilt u graag persoonlijk in contact komen met ons? Mail dan naar binnenstadterneuzen@terneuzen.nl

Projectbureau binnenstad Terneuzen

Vanaf woensdag 15 mei is iedereen met vragen of ideeën over de plannen voor de binnenstad welkom bij het projectbureau. Het bureau is gevestigd op Noordstraat 21 en open op dinsdagmiddag en woensdagochtend. Gepassioneerde projectleiders van het Totaalplan Binnenstad Terneuzen vertellen bezoekers over de plannen. Op de schermen in de etalage ziet ook de voorbijganger wat er speelt. Op deze manier brengen we de toekomst van de binnenstad tot leven voor onze binnenstadbewoners, -ondernemers, vastgoedeigenaren en andere geïnteresseerden. De ontwikkelingen in de binnenstad zijn in volle gang. De recente verhuizing van een aantal winkels naar het compactere kernwinkelgebied, maar ook de bouw van appartementen en woningen boven winkels laten zien dat er verandering op komst is. Die verandering is niet altijd zichtbaar. Toch is er achter de schermen constant beweging. Het projectbureau maakt die beweging op een laagdrempelige en toegankelijke manier zichtbaar en voelbaar. Hier laten we zien waar ze mee bezig zijn, hoe dat eruit ziet en met welke planning.

Binnenstad Terneuzen past bij jou!

De slogan ‘Binnenstad Terneuzen past bij jou’ draagt uit dat de binnenstad voor iedereen is en bij ieders verwachtingen van een binnenstad aansluit. Wat deze wensen ook zijn, hier vind je cultuur, zoals theater, bibliotheek, bioscoop, maar ook het stadhuis, een busstation, horeca, winkelen, dienstverlening, recreatie en leisure gemengd met werken en wonen voor álle portemonnees. 

Bezoek ons

  • Vraag naar de laatste ontwikkelingen. 
  • Laat u informeren over de plannen en de planning. 
  • Bekijk foto’s, impressies en tekeningen.
  • Krijg tekst en uitleg van gepassioneerde projectleiders.
  • Deel uw ideeën voor de binnenstad.
  • Brainstorm met ons over uw plannen.

Over het Totaalplan Binnenstad Terneuzen

Het project Totaalplan Binnenstad Terneuzen is erop gericht om samen een stap vooruit te zetten die de binnenstad zo hard nodig heeft. Het is een plan over de toekomst gemaakt door en voor de binnenstad. In het plan staat hoe de vernieuwing en ontwikkeling van de binnenstad vorm kan krijgen met zes ingrepen: 
•    compact en levendig kerngebied
•    meer gevarieerd en hoogwaardig woningaanbod in en om de binnenstad
•    vergroenen binnenstad
•    het water in en rond de stad beter gebruiken
•    bereikbaarheid verbeteren auto, wandelaar, fietsen en openbaar vervoer
•    een stationsgebied ontwikkelen

Ook staat er in het Totaalplan Binnenstad in welke gebieden er kansen liggen om grote stappen te maken met de vernieuwing van de binnenstad. De binnenstad is daarom verdeeld in vier ontwikkelzones: het Cultuurkwartier, de Noordstraat en Havenstraat, de Raadsledenbuurt en de Oostelijke Kanaalarm.