Parkeertarieven gemeente Terneuzen

In het centrum van Terneuzen moet u betalen om te parkeren. Bekijk hier het kaartje van de indeling van de parkeerzones in de binnenstad van de gemeente Terneuzen (pdf-bestand). Ook kunt u de straatnamen per parkeerzone bekijken.

Betaald parkeren

Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren.

Ondergrondse parkeergarages

Terneuzen heeft drie ondergrondse parkeergarages: Oostkolk, Theaterplein en Schuttershof. Het tarief is € 0,14 per 6 minuten en maximaal € 4 per dag.

Bovengrondse parkeerplaatsen

Op de bovengrondse betaalde parkeerplaatsen is het tarief  € 0,16 per 6 minuten en maximaal € 6 per dag.

Blauwe zone

U kunt met een blauwe schijf maximaal twee uur aaneengesloten parkeren.  Het centrumgebied van Axel, het gebied rondom de Axelsestraat in Terneuzen en de parkeerplaats bij het winkelcentrum aan de Kennedylaan in Terneuzen zijn blauwe zones.

Parkeren op vergunninghoudersplaatsen

U kunt parkeren op een vergunninghoudersplaats (zonenummer 45320). U betaalt dan via het belparkeren het hoge dagtarief van 20 euro.

Meer informatie zie ook belparkeren en T-tag parkeren.

Gratis parkeren
  • Er kan voorlopig gratis geparkeerd worden op de bovengrondse parkeerplaats van de Binnenvaartweg in Terneuzen. Dit zal veranderen tijdens de bouw van de nieuwe sluis. Let op aanwijzingen hiervoor op de borden.
  • Op zon- en feestdagen (inclusief koopzondagen) kunt in Terneuzen gratis parkeren op de bovengrondse betaalde parkeerplaatsen.
    Let op: uitzondering hierop is het vergunninghoudersgebied in Terneuzen (belparkeerzone 45320).
  • Naast zon- en feestdagen kan er in 2020 op een aantal extra dagen gratis geparkeerd worden op de bovengrondse betaalde parkeerplaatsen. De dagen zijn 25 januari, 29 februari, 25 april, 1 mei, 21 juli, 15 augustus, 12 september, 31 oktober, 2 november, 11 november en 28 november.
    Let op: uitzonderingen hierop zijn het vergunninghoudersgebied in Terneuzen (belparkeerzone 45320) en het Suikerplein in Sas van Gent (belparkeerzone 45340). Hier geldt altijd betaald parkeren, ook op zon- en feestdagen.
  • Op de parkeerplaats Dr. Buijzestraat (Medisch centrum Epicurus) kunt u het eerste uur gratis parkeren. U moet wel een kaartje halen bij de betaalautomaat.