Uitkijktoren ICOON

In Terneuzen komt een uitkijktoren. Straks kan iedereen van grote hoogte kennis maken met de stad. Denk aan de sluizen, het centrum en de Westerschelde. We bouwen niet zomaar een uitkijktoren. Het wordt een bijzonder ontwerp dat voor iedereen herkenbaar is als het ICOON van Terneuzen.

Co-creatie

De Driemast, voorheen ICOON, is tot stand gekomen door co-creatie. Een unieke samenwerkingsvorm waarbij iedereen inspraak heeft gehad op het ontwerp. Het project begon met het verzamelen van verhalen, beelden en tekeningen bij de inwoners en bezoekers van de gemeente Terneuzen. Alle inzendingen zijn in een rapport verzameld en aangeboden aan verschillende ontwerpers.

Ontwerp

Ontwerpers konden inschrijven om een ontwerp voor de toren te maken. De ingediende verhalen vormden het uitgangspunt. Vervolgens zijn de ontwerpen gepresenteerd aan de inwoners van de gemeente Terneuzen die hun verhaal, foto of schets in de eerste fase indienden. Zij hadden een stem in het ontwerp en het ontwerp met de meeste stemmen won. Dit werd het ontwerp de Driemast.

Uitvoering

Voor het realiseren van de toren is budget nodig. De gemeente Terneuzen levert een bijdrage. Maar er is meer nodig. Dit proberen we onder andere via sponsoring en crowdfunding binnen te halen.

Kijk voor meer informatie over dit project op de website van het project ICOON.