Uitkijktoren ICOON

In Terneuzen komt een uitkijktoren. Straks kan iedereen van grote hoogte kennis maken met de stad. Denk aan de sluizen, het centrum en de Westerschelde. We bouwen niet zomaar een uitkijktoren. Het wordt een bijzonder ontwerp dat voor iedereen herkenbaar is als het ICOON van Terneuzen.

Co-creatie

Het project ICOON van Terneuzen komt tot stand door co-creatie. Dit is een samenwerkingsvorm waarbij mensen inspraak krijgen in het ontwerp. Aan de eerste fase van het project hebben meer dan 260 mensen meegedaan. Zij hebben ideeën, verhalen en foto’s ingezonden voor het ontwerp van het ICOON van Terneuzen.

Ontwerp

Inmiddels zijn er meer dan 70 ontwerpen ingediend. Een jury kiest voor de zomer de vijf beste ontwerpen. De makers ervan winnen een geldprijs. Daarna mogen de deelnemers aan de eerste fase hun stem uitbrengen op één hiervan. In het voorjaar van 2022 is het winnende ontwerp bekend. Op basis hiervan wordt het ICOON van Terneuzen gerealiseerd!

Organisatie

Het project staat onder leiding van een groep enthousiaste en ondernemende mensen: de Denk & Doe Tank ICOON. De gemeente Terneuzen begeleidt. De volgende fase van het project is de crowdfunding, de laatste fase is de realisering van de uitkijktoren. Kijk voor meer informatie over dit project op de website van het project ICOON.