Hulp bij vervoer

Bent u 65 jaar of ouder? Of hebt u een lichamelijke beperking? Op deze pagina vindt u meer informatie over verschillende mogelijkheden van vervoer.

Regiotaxi (Wmo-vervoer)

Lukt het u niet om per auto, fiets, lopend of met het openbaar vervoer te reizen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een Wmo-vervoerspas voor de regiotaxi. Met deze vervoerspas kunt u per jaar maximaal 3000 kilometers reizen. U kunt de vervoerspas aanvragen via de online Wmo- of jeugdmelding. U heeft dan wel uw DigiD nodig. U kunt ook bellen naar aan-z op telefoonnummer 0115 - 56 30 15.

Regiotaxi voert het Wmo-vervoer uit voor de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen. Meer informatie over de tarieven en de vervoerspas vindt u op www.regiotaxihulstsluisterneuzen.nl

Valys

Met de Wmo-vervoerspas kunt u (bijna) alleen reizen in Zeeuws-Vlaanderen. Wilt u buiten Zeeuws-Vlaanderen reizen? Dan is Valys misschien een mogelijkheid.

Valys is er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de eigen regio willen maken. Op familiebezoek of een dagje erop uit? U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones of 25 kilometer vanaf uw woonadres. Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief vervoer dat u veilig en comfortabel naar uw bestemming brengt.

Als u Valys aanvraagt dan heeft u soms een bewijs nodig dat u recht heeft op een wmo-voorziening. Valys heeft dan de brief (beschikking) nodig waarin staat dat u een wmo-voorziening krijgt. Heeft u deze brief niet meer? Dan kunt u een kopie van uw brief opvragen via aan-z, telefoonnummer 0115 - 56 30 15.

Zonnebloemauto

De Zonnebloemauto is een aangepaste huurauto met plaats voor een scootmobiel of een persoon in een rolstoel.

Een Zonnebloemauto kost € 40,- per dag. Hierbij zijn de eerste 100 kilometer per dag inbegrepen. Wil je meer rijden dan kost elke extra kilometer € 0,20. De brandstofkosten zijn voor eigen rekening. Je krijgt de auto volgetankt mee en levert de auto weer volgetankt in.

Het ophaalpunt voor de Zonnebloemauto in Terneuzen is bij Vegro.

Gereduceerd tarief busvervoer 65+

Connexxion biedt reizigers van 65 jaar en ouder een abonnement aan tegen een gereduceerd tarief. De gebruikers kunnen daarmee tijdens daluren onbeperkt met de bus reizen in heel Zeeland.

Het Dal Vrij 65+ Zeeland abonnement is verkrijgbaar via Connexxion.
Meer informatie hierover vindt u op de website van Connexxion. Ook kunt u op deze website het abonnement bestellen.

Meer informatie