Financiële problemen? Wij geven u gratis en vrijblijvend advies

Heeft u wel eens moeite om uw rekeningen te betalen? Of misschien bent u er eentje vergeten te betalen. Dat hoeft niet altijd problemen op te leveren, als u op tijd actie onderneemt. Zelfs als u zelfstandig dit probleem kunt oplossen, kan het fijn zijn om dit met iemand te bespreken. Soms lukt het daarom om met wat extra informatie of advies uw financiën weer op orde te krijgen. U kunt voor zo’n gesprek gratis en vrijblijvend terecht bij de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente Terneuzen.

Voor een informatie- en adviesgesprek kunt u zich telefonisch (tel. 14 0115) of digitaal aanmelden. Als u kiest voor de digitale aanmelding, kan dit bovendien anoniem. U hoeft dan alleen duidelijk uw vraag te formuleren en ons uw e-mailadres te geven. We mailen u dan terug.

Op gesprek
Het kan ook zijn dat u op gesprek wilt komen voor informatie of advies. Dat is mogelijk. We bespreken uw situatie en bekijken of u vervolgens weer zelfstandig uit uw besproken situatie kunt komen. Als dit zo is, kan het contact hier eindigen.

Eigen beslissing
Soms kan het gebeuren dat uw situatie toch meer nodig heeft dan alleen maar het krijgen van informatie of advies. Bijvoorbeeld een aanvraag voor schuldhulpverlening. Wij zullen dat dan ook met u bespreken. Het is verder uw eigen beslissing wat u verder oppakt.

Te bespreken onderwerpen
Onderwerpen die tijdens dit gesprek besproken kunnen worden, zijn bijvoorbeeld hoe u het beste uw administratie ordent, hoe u onderhandelt met schuldeisers over het afbetalen van achterstanden of schulden of hoe u een budgetplan opstelt.

Training ‘omgaan met geld’
Vrijdag 2 november starten we met de training ‘Omgaan met geld’. De training bevat vijf bijeenkomsten in totaal en vindt elke vrijdag plaats in november tot en met 30 november van 10.00 tot 12.00 uur. Interesse? U kunt zich tot 26 oktober 2018 aanmelden via schuldhulpverlening@terneuzen.nl

Meer weten
Kijk voor meer informatie op onze website.