Bericht aan jongens en meisjes

Beste jongens en meisjes! Het is mooi weer, dus leuk om te spelen of te kletsen op bijvoorbeeld speelplekken. Denken jullie daarbij wel aan de (hygiëne)adviezen?!

Dus ben je (neus)verkouden, hoest je of heb je keelpijn of koorts? Blijf dan thuis. Ben je niet ziek? Was je handen voor en na het spelen, nies en hoest in de binnenkant van je elleboog en houd voldoende (1,5 meter) afstand van elkaar. Vooral dat laatste is niet makkelijk, dat begrijpen wij ook, maar wel heel belangrijk nu.

Samen

Met jullie hulp kunnen we samen voorkomen dat we het coronavirus verspreiden. Daarom doen we een oproep aan alle jongeren om hier rekening mee te houden, bijvoorbeeld op trapveldjes en bij speeltoestellen. De speeltuinverenigingen hebben hun deuren gesloten, maar dat kunnen wij niet doen met speeltoestellen in de openbare ruimte.

Ouders

Ook ouders vragen we hierin een rol te spelen. We begrijpen dat de maatregelen niet leuk zijn, maar voor nu wel noodzakelijk in de strijd tegen het virus. Neem hierin verantwoordelijkheid. Ga samen creatief op zoek naar manieren waarop buiten spelen wel verantwoord kan!