MijnOverheid

De gemeente Terneuzen is aangesloten op de Berichtenbox op mijn.overheid.nl. Daarmee heeft de gemeente de mogelijkheid om u digitale post te sturen. De brieven die de gemeente op dit moment digitaal (dus naar de Berichtenbox) stuurt, zijn de herinneringsbrieven voor verlopen reisdocumenten.

Wat is de Berichtenbox?

De Berichtenbox is een persoonlijke brievenbus van MijnOverheid. Hierin kunt u online post van de overheid ontvangen, zoals berichten over uw toeslagen, uw kinderbijslag, of het verlopen van uw APK. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u een e-mail. De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Wennen aan online verzending

De brieven die de gemeente nu online (dus naar de Berichtenbox) verstuurt, zijn de herinneringsbrieven voor verlopen reisdocumenten. Als u dus de Berichtenbox heeft geactiveerd, ontvangt u deze online. We versturen deze in 2017 en 2018 ook nog per post. Zo kunt u alvast wennen aan de online verzending. Brieven over andere zaken ontvangt u voorlopig nog per post. Activeert u de Berichtenbox niet dan blijft u alle brieven per post ontvangen.

Activeer uw account

Hieronder staat een stappenplan voor het activeren van uw account. U kunt ook de instructievideo bekijken: Activeer uw account op MijnOverheid

  1. Ga naar mijn.overheid.nl
  2. Activeer uw account met uw DigiD. Heeft u geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD aan via www.digid.nl/aanvragen.
  3. Ga akkoord dat u post van de overheid voortaan digitaal in uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt.
  4. Wilt u een e-mail ontvangen als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen? Kies dan voor ja.
  5. Geef uw e-mailadres op. U krijgt voortaan op dit e-mailadres een melding als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen.
  6. Om te controleren of het e-mailadres correct is, krijgt u een e-mail met een verificatiecode. Vul de code in.

Hulp nodig?

Lukt het u niet zelf om uw Berichtenbox te activeren? Wellicht kan iemand in uw omgeving u op weg helpen? Ook organiseren de gemeente, aan-z en de bibliotheek regelmatig de cursus ‘Digisterker: werken met de digitale overheid’. Daar leert u ook hoe u uw Berichtenbox kunt activeren. Aanmelden kan via de website bibliotheekzeeuwsvlaanderen.nl of via aan-z, tel. 0115-563 015.

Tot slot

Als u van één of meer overheidsorganisaties géén berichten in uw Berichtenbox wilt ontvangen, kunt u dat eenvoudig aanpassen onder ‘Instellingen’. U ontvangt uw berichten dan gewoon per post.

Meer informatie