Parkeertarieven gemeente Terneuzen

In het centrum van Terneuzen moet u betalen om te parkeren. Bekijk hier de lijst met een overzicht van locaties en kosten. Op deze plattegrond staat de indeling van de parkeerzones in de binnenstad van Terneuzen (pdf-bestand).

In Terneuzen en Axel zijn blauwe zones. In de overige kernen kunt u gratis parkeren.

Blauwe zones

U kunt met een blauwe parkeerschijf maximaal twee uur aaneengesloten parkeren.
In de blauwe zone in Terneuzen moet u een blauwe parkeerschijf gebruiken op maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 16:00 uur.
In de blauwe zone in Axel moet u een blauwe parkeerschijf gebruiken op maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur.

Betaald parkeren in Terneuzen

Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren in het centrum van Terneuzen:

Ondergrondse parkeergarages

Terneuzen heeft drie ondergrondse parkeergarages: Oostkolk (betaald parkeren maandag t/m zondag van 9.00 tot 24 uur), Theaterplein (betaald parkeren maandag t/m zondag van 9.00-24 uur) en Schuttershof (24 uur per dag betaald parkeren).
In alle parkeergarages kan je de eerste twee uur gratis parkeren.
Het tarief is € 0,14 per zes minuten en maximaal € 4 per dag.

Bovengrondse parkeerplaatsen

Op de bovengrondse betaalde parkeerplaatsen is het tarief  € 0,16 per zes minuten en maximaal € 6 per dag. Betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 9.00-18.00 uur. Eventuele afwijkende tijden staan vermeld in het overzicht met locaties en kosten van de bovengrondse parkeerplaatsen.

Parkeren op vergunninghoudersplaatsen

U kunt parkeren op een vergunninghoudersplaats (zonenummer 45320). U betaalt dan via het belparkeren het hoge dagtarief van 20 euro.

Meer informatie zie ook belparkeren en T-tag parkeren.

Wanneer kan ik gratis parkeren in Terneuzen?
  • Er kan voorlopig gratis geparkeerd worden op de bovengrondse parkeerplaats van de Binnenvaartweg in Terneuzen. Dit kan veranderen tijdens de bouw van de nieuwe sluis. Let op aanwijzingen hiervoor op de borden.
  • Op zon- en feestdagen (inclusief koopzondagen) kunt in Terneuzen gratis parkeren op de bovengrondse betaalde parkeerplaatsen.
    Let op: uitzondering hierop is het vergunninghoudersgebied in Terneuzen (belparkeerzone 45320).
  • Naast zon- en feestdagen kan er  op een aantal extra dagen gratis geparkeerd worden op de bovengrondse betaalde parkeerplaatsen. In 2024 zijn deze dagen 27 januari, 24 februari, 6 april, 1 mei, 11 juli, 20 juli, 15 augustus, 7 september, 26 oktober, 1 november, 11 november en 30 november.
  • Let op: uitzonderingen hierop zijn het vergunninghoudersgebied in Terneuzen (belparkeerzone 45320) en het Suikerplein in Sas van Gent (belparkeerzone 45340). Hier geldt altijd betaald parkeren, ook op zon- en feestdagen
  • Op de parkeerplaats Dr. Buijzestraat (Medisch centrum Epicurus) kunt u het eerste uur gratis parkeren. U moet wel een kaartje halen bij de betaalautomaat.
Meer informatie

Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met 14 0115.