Wat de bak!

Als gemeente willen we dat alle waardevolle afvalstromen op de juiste manier hergebruikt worden. Hoe minder hiervan in het restafval zit en onnodig wordt verbrand, hoe beter het is. Hier vindt u informatie over hoe u op de beste manier om kunt gaan met gft-afval, glas, oud papier en textiel. En wat er naar de milieustraat moet. We geven u tips en uitleg.

 

Kunnen we textiel bij u op komen halen?

Drie keer per jaar halen we textiel huis-aan-huis op. Momenteel rijden we onze rondes. Komen we binnenkort bij u langs? Dan ontvangt u de week ervoor een flyer in de bus met daarop de ophaaldag. In sommige wijken zijn wij al langs geweest. Wilt u dat we textiel bij u ophalen? Plaats dan op de dag dat we langskomen, de gesloten zak met textiel voor uw deur met de flyer erbij. Zo is voor ons duidelijk dat het om textiel gaat voor de ophaalronde.

Hergebruik

Zoals u vast weet, kan textiel worden hergebruikt of gerecycled. Bij winkelcentra en andere centrale plaatsen in onze gemeente staan verzamelcontainers waar u textiel kan brengen.

Wat mag er in de verzamelcontainers of zakken?

Textiel is schone kleding, linnengoed, handdoeken, gordijnen en schoenen (knoop deze per paar aan elkaar).

 

Breng het naar de milieustraat!

Als gemeente willen we waardevolle afvalstoffen op een goede manier hergebruiken of verwerken. Grofvuil kunt u naar de milieustraat brengen. Bijvoorbeeld een kapotte stofzuiger, hout van een kapot kastje, een kapotte kunststof tuinstoel en lege verfblikken. Of heeft u na het klussen puin over en wat hout? Dit hoort (en past) natuurlijk niet in de grijze container bij u thuis. Deze afvalstromen kunt u kwijt op de milieustraat in Terneuzen.
Daar verzamelen we deze afvalstromen in containers. Zo zorgen we ook bij deze afvalstromen voor een goede verwerking of hergebruik.

Afvalstromen op de milieustraat

Op de milieustraat kunt u onder andere het volgende afval brengen: accu's, afgewerkte olie, asbest, autobanden met of zonder velg, destructieafval, flessenglas, frituurvet/plantaardige oliën, gips, groenafval, grof huishoudelijk afval, harde kunststoffen, hout, afgedankte huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten, kleding en textiel, klein chemisch afval (KCA), papier / karton, puin, rest brandbaar, rest niet-herbruikbaar, schone grond, schroot en metalen, TL-, LED- en spaarlampen, vlakglas. Meer informatie vind u op Afvalstromen op de milieustraat

Openingstijden milieustraat

De milieustraat aan de Koegorsstraat 34 in Terneuzen is van maandag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

Ophalen grofvuil

Lukt het niet om zelf grofvuil naar de milieustraat te brengen? De gemeente haalt het tegen betaling bij u op. U kunt hiervoor een afspraak maken via de knop 'Afspraak maken grofvuil'.

 

Regel het nu

Afspraak maken grofvuil > 

Meer informatie over afval >

Extra container aanvragen >

Sticker afvalcontainer aanvragen >

 

Glas

Bij winkelcentra en op andere centrale plaatsen staan de glasbakken waar u het witte, groene en bruine glas kunt brengen.
De glasbakken worden geleegd en het glas wordt bij verwerking gerecycled tot nieuw glas. Een mooi voorbeeld van duurzaam omgaan met deze afvalstroom. In Terneuzen halen we per jaar per inwoner meer dan 21 kilo glas op. Dat is best veel! Maar het kan altijd nog beter. Ook in het restafval zit nog glas.
Op onze webpagina over glas vindt u meer informatie.

 

 

We zijn al goed bezig met z’n allen. Maar het kan nog beter! In uw grijze container zit nog steeds circa 40% gft-afval. Gft-afval hoort in de groene container. Van gft-afval kunnen we compost maken en dus hergebruiken.

Het gezicht van onze campagne is René. Met ludieke filmpjes neemt hij u mee in de wereld van gft. Wat mag er nu wel in de gft-bak en wat niet? Hij geeft tips over hoe u ongedierte en stank in de bak voorkomt. Ook vertelt hij hoe u bewust boodschappen doet om zoveel mogelijk voedselverspilling te voorkomen.
Kortom: Scheiden van gft wordt makkelijk met de tips van René!

 

Wat mag er wel en niet in de groene bak ?

    Hoe voorkom je stank in de gft-bak ?

   

Hoe voorkom je ongedierte in de bak ?

    Voorkom voedselverspilling