Wat de bak!

Als gemeente willen we dat alle waardevolle afvalstromen op de juiste manier hergebruikt worden. Hoe minder hiervan in het restafval zit en onnodig wordt verbrand, hoe beter het is.
Op deze pagina vindt u informatie over hoe u op de beste manier om kunt gaan met restafval, gft-afval, oud papier, glas en textiel. En wat er naar de milieustraat moet.
 

PMD+ (grijze container)

In uw grijze bak gaat PMD+.
PMD staat voor plastic- en metaalverpakkingen en drankenkartons. De + voor restafval. Restafval is het kleine beetje afval dat nog overblijft, nadat u het andere afval (gft en etensresten, papier en karton, textiel en glas) goed heeft gescheiden.

Lees hier verder over PMD+

Groente-, fruit- en tuinafval (GFT, groene container)

Gft-afval hoort in de groene container. Van gft-afval kunnen we compost maken en dus hergebruiken.

Lees hier wat er allemaal in de groene container mag.

Papier (blauwe container)

We halen maandelijks het oud papier op dat u in de blauwe container verzameld heeft. Denk bij oud papier aan kranten, folders, tijdschriften, kartonnen en papierenverpakkingen, wc- en keukenrolletjes, kartonnen dozen, enzovoort. We zamelen papier in voor recycling. Door zoveel mogelijk recycling van afval, proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden.

U vindt hier alle informatie over het ophalen van oud papier.

Glas

Glas gooit u in de glascontainer.
Let op: niet al het glas mag in de glascontainer. Alleen
doorzichtig glas, bijvoorbeeld flessen en potten, maar ook vensterglas dat in de glasbakopening past.
Door het gebruik van nieuwe technieken mogen er restjes in het glaswerk zitten. Ook mag er nog een deksel op zitten.

Waar staan de glascontainers?

Textiel

Op een aantal plaatsen in de gemeente kunt u uw gebruikte textiel aanbieden. We zamelen textiel in voor recycling en hergebruik. Door zoveel mogelijk hergebruik van afval, proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden. 

Waar staan de textielcontainers?

Milieustraat

Als gemeente willen we waardevolle afvalstoffen op een goede manier hergebruiken of verwerken. Grofvuil kunt u naar de milieustraat brengen. Bijvoorbeeld een kapotte stofzuiger, hout van een kapot kastje, een kapotte kunststof tuinstoel en lege verfblikken. Of heeft u na het klussen puin over en wat hout? Dit hoort (en past) natuurlijk niet in de grijze container bij u thuis. Deze afvalstromen kunt u kwijt op de milieustraat in Terneuzen.
Daar verzamelen we deze afvalstromen in containers. Zo zorgen we ook bij deze afvalstromen voor een goede verwerking of hergebruik.

Klik hier voor de openingstijden van de milieustraat.

 

Regel het nu

Afspraak maken ophalen grof huishoudelijk afval

Extra container aanvragen

Sticker afvalcontainer aanvragen

Meer informatie over afval