Bespaarstudio

Wilt u zien welke maatregelen u in huis kunt nemen om energie te besparen? Kom dan naar de bespaarstudio in de publiekshal van het stadhuis. Op deze plek vindt u informatie over duurzaam wonen. De bespaarstudio is open tijdens de openingstijden van het stadhuis. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Het adres is Stadhuisplein 1.

Folder Energiebespaartips
Adviesgesprek

Wilt u informatie over of hulp bij het aanvragen van energiesubsidies of -vouchers? Of wilt u energie besparen, maar u weet niet waar te beginnen? Maak dan een afspraak bij het Energieloket met een adviseur duurzaamheid van de gemeente. Dit kan iedere woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Een gesprek duurt maximaal 1,5 uur. Klik hier om een afspraak te maken. Of bel naar 0115 455 000.

Energievouchers aanvragen

Wij stellen een aantal vouchers beschikbaar voor eigenaar-bewoners. Hiermee kunt u korting krijgen op energiebesparende en op isolatiemaatregelen. Tussen 15 november 2023 en 30 november 2024 kunt u vouchers aanvragen. Voor deze vouchers geldt: op = op. U vraagt een voucher aan voordat u de maatregel laat uitvoeren.

Energievoucher aanvragen

Er zijn twee soorten vouchers:

  • Een voucher van € 1.350. Deze kunt u inzetten voor het isoleren voor uw vloer, bodem of binnenkant dak.
  • Een voucher van € 2.000. Deze kunt u inzetten voor dakisolatie (buitenkant), HR++ glas en/of -kozijnen, zonnepanelen, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, vacuümbuizen, mechanische ventilatie en isolatie van binnen- en buitenmuur (maar niet spouwmuur).

Deze vouchers zijn stapelbaar.

Op dit moment gelden deze voorwaarden:

  • uw huis heeft een energielabel E, F, of G, óf uw huis heeft geen energielabel en is van voor het bouwjaar 1990;
  • de WOZ-waarde van uw woning is maximaal € 250.000;
  • u laat de maatregel(en) uitvoeren door een erkend bouwbedrijf.

Let op: Heeft u nog geen energielabel, maar wilt u wel uw woning verduurzamen? Vraag dan eerst een energiescan aan bij Energiek Zeeland. Zie kopje Energiescan (hieronder).

Nadat u ons de factuur heeft opgestuurd, ontvangt u binnen maximaal twee weken het tegoed van de voucher op uw rekening.

Energiescan

Wilt u uw woning verduurzamen? Vraag dan een gratis energiescan aan bij Energiek Zeeland. De energiescan geeft u inzicht in mogelijke energiebesparende maatregelen aan uw huis en de kosten hiervan. Deze energiescan (ter waarde van € 121) betaalt de gemeente voor u. Daarna kunt u een voucher aanvragen.

Woont u in Zaamslag? Vraag dan hier de energiescan aan.

Woont u in Sas van Gent? Vraag dan hier de energiescan aan.

Woont u in een andere plaats in de gemeente Terneuzen? Mail uw naam, straat, huisnummer, woonplaats en telefoonnummer naar info@energiekzeeland.nl.

Tussen aanvraag en de oplevering van het rapport zit maximaal twee maanden.

Subsidie

Wilt u weten of u naast de vouchers ook in aanmerking komt voor een subsidie? Of voor de Nationale Energiebespaarlening (0% rente)? Doe dan de subsidiecheck op het Duurzaam Bouwloket.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Stuur bij voorkeur een e-mail naar bespaarstudio@terneuzen.nl. Of bel naar 0115 455 000.

Meer informatie over duurzaamheid in Terneuzen vindt u op www.terneuzen.nl/duurzaamheid